Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akwarium jeszcze w konstrukcji brakuje tła, ulepszenia mocowania deszczownicy, ale już jest ok i rybki pływają. Grzałka standardowo 100w, filtr multikami 800 z dodatkowym modułem ceramiki. Piasku około 17kg typ kreislera 99 (kupiony za 7zł), kamyczki nie mam pojęcia jak się nazywają ale około 10kg.

Obsada:

14 Bliżej niezdefiniowanego gatunku narybku paszczaków :>

1 Kirysek i 1Zbrojnik albinos zostały mi z poprzedniego baniaczka i nie umiem się z nimi rozstać

P.S jak by ktoś umiał zdefiniować jaki to gatunek to był bym wdzięczny.

post-16932-14695727258675_thumb.jpg

post-16932-14695727259433_thumb.jpg

post-16932-14695727260205_thumb.jpg

Opublikowano

P.S za młode ryby. Może to jakaś Aulonocara, ale chyba nikt tego nie stwierdzi.

Dziwne to trochę. Świeże akwarium z takimi maluchami??!! i nie wiesz co to za ryby??!!

Opublikowano

Spokoje woda jest ok, odstała swoje zalałem z starego baniaczka trochę na start. Co do rybek to spytałem się kolegi czy będą dobre do 112l powiedział że ok i bez zastanowienia kupiłem, a teraz zaczynam mieć wątpliwości. W załącznikach przesyłam zdjęcia ich rodziców. Przejrzałem kilkanaście zakładek w googlu ale niestety nie mogę zidentyfikować gatunku żeby o nim poczytać.

post-16932-14695727265944_thumb.jpg

post-16932-14695727266184_thumb.jpg

Opublikowano
  oidnus napisał(a):
i bez zastanowienia kupiłem, a teraz zaczynam mieć wątpliwości.
No i uzasadnione niestety, oba gatunki rosną zbyt duże do twojego akwarium

Pseudopropheus Socolofi (1 fota)

Pseudotropheus crabro (2 fota)

Poczytaj o tych rybach a jak będziesz miał pytania to zadawaj w odpowiednim dziale bo w tym się tylko witamy.

Opublikowano
  oidnus napisał(a):
kamyczki nie mam pojęcia jak się nazywają ale około 10kg.

Skoro ryby już zdefiniowane, to dodam od siebie, że kamienie to najprawdopodobniej Filit.

Przypominam, że to dział "Przedstaw się..." i to nie miejsce na identyfikację ryb, skał i doboru oświetlenia.

Opublikowano

Oidnus baniak mi się podoba :D masz zacięcie , ale tylko tu się przedstawiamy i by się za chwilę z tobą nie pożegnać to w nowym temacie w dziale Podstawy otwórz nowy temat pt

" Czy i Jak ratować ryby oidnusa? "

i tam odpowiedz obszernie i ze szczegółami na pytanie Agnieszki

suricade napisał(a):
Przeprowadziłeś dojrzewanie akwarium czy zalałeś i wpuściłeś ryby?

jeśli nie wiesz co to znaczy "dojrzewanie akwarium" to tam ci wyjaśnimy ale nie zwlekaj i nie pisz że starą wodę wlałeś bo to bez znaczenia.

Opublikowano

Te kamienie przypominają mi bazalt, który mam u siebie. I zdaje sie widzę na nich plamki rdzy (częsta przypadłość bazaltu).

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk