Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisząc podobny miałem na myśli:

Premium Plant S

Skład:

- Białko 44% Tłuszcze 6% Włókna 2% Popiół 7%

- Vit A 24,000 I.E. Vit D3 1,800 I.E. Vit E 80 mg EEC

Dostępne granulacje:

PREMIUM S 0,5-1,3mm – dla ryb do 8cm

PREMIUM M 1,4-2,5mm – dla ryb powyżej 8 cm

Premium Cichlid Plant

Skład:

- Białko 45%, Tłuszcze 5.0%, Włókna 4.0%, Popiół 9.0%

- Vit A 30,000 I.E., Vit D3 1,800 I.E., Vit E 100 mg, EEC

Dostępne granulacje:

PREMIUM CICHLID PLANT S 0,5-1,3mm – dla ryb do 8cm

PREMIUM CICHLID PLANT M 1,4-2,5mm – dla ryb pow. 8 cm

Nie znam sie na tyle by ocenic czy te marginalne zmiany w skladzie sa na tyle istotne czy nie. Jak dla mnie jest to bardzo zblizony pokarm. A to co pisza na stronie to rownie dobrze moze byc tylko i wylacznie po to by zapelnic luke na rynku i miec pokarm dla kazdej grupy ryb. Bo kto by kupil pokarm wiedzac ze jest jeden dla wiekszosci gatunkow?

Moze tez rozni sie jeszcze czyms czego na stronie nie podali.

Opublikowano

W pokarmach dla zwierząt liczy się nie tylko skład procentowy ( ilość białka , tłuszczu itp.) ale także pochodzenie składników. Inna przeznaczenie będzie miała karma w której białko pozyskiwane jest z roślin a inne z białkiem zwierzęcym.

Skład :

"Specjalny pokarm dla wszystkich roślinożernych pielęgnic.

Z dodatkiem szpinaku, morskich glonów i β-karotenów.Roślinożercy, zgryzający glony z podłoża wymagają specjalnego pokarmu. Szczególnie pod tym względem wymagający są przedstawiciele rodzaju Tropheus. Z powodu nie wystarczającej dbałości o żywienie mogą się u nich rozwinąć poważne choroby. " ,"Composition:

Vegetables, Fish and fish by-products, grains, molluscs and crustaceans, oil and fats, algae, yeasts, minerals."

"Naturefood Premium Plant zawiera warzywa takie jak szpinak i glony słodkowodne. "W innym miejscu jest taki skład "

Composition:

Vegetables, grains, Fish and fish by-products, molluscs and crustaceans, oil and fats, algae, yeasts, minerals."

Niestety opis jest mało dokładny. Prawdopodobnie oba nie zaszkodzą .

Opublikowano

Nie zamierzam na swoich rybach oszczędzić 10zł. Tym bardziej ze nie jedzą całego pudełka na tydzień. Robiłem zamówienie i pomyślałem że może warto się pochylić.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka