Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na kaskadę nie patrz. Przecież ona nie będzie Ci napędzać wody w baniaku ;)

Taflę zwija, w toni już gorzej, ale za to zaciąga syf z dołu bo wlot ma ok 10cm nad dnem i gdyby z naprzeciwka napędzić toń z turbo 2000 to może to polepszy warunki, w takim sensie, że odchody będą wędrować do wlotu kaskady? Czy może się na tym nie skupiać?

Opublikowano

Kaskada jest biologiem i to będzie jej główne zadanie, więc nie patrz na nią. Aquel będzie zbierał brudy, więc to pod niego musisz ustawiać cyrkulację.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jak dasz piach i wodę wlejesz to i tak nowa koncepcja się pojawi:) Wtedy inna perspektywa jest. Takie jest moje zdanie i to co na sucho wyglądało u mnie ok szybko zmieniłem widząc w wodzie ... Teraz o wiele lepiej...

• Dziękuję 1
Opublikowano

Weź linijkę i odejmij od dołu jakieś 4 cm piachu zobacz ile ci zostanie, weź pod uwagę że dorosły saulosi czy rdzawy ma te 10 cm długości i ze 4 cm wysokości. Będziesz wiedział czy się zmieści, no i jeszcze musi tam sprowadzić laskę ;). Jak będzie ciasno to oleje twoje groty i będzie kopał doły w dowolnym miejscu często utrudniając cyrkulację.

Jak teraz ułożysz coś co się sprawdzi mniej będziesz mieszał w baniaku później a że będziesz mieszał to pewnik :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Weź też pod uwagę, że jak nasypiesz na dno jakieś powiedzmy 3-4 cm piasku to kamienie będą po części w nim schowane. Do tego jak wpuścisz rybki to one, mając gdzieś Twoje staranne ułożenie kamieni, w jednym miejsu zasypią je całkiem, albo niewiele do tego braknie, a w innym odkryją dno do podkładu. Podejrzewam, że te leżące kamienie zostaną z czasem po prostu zakopane pod piaskiem. Sam nie tak dawno mialem takie dylematy kiedy przenosiłem sie do większego baniaka.

Aczkolwiek ustawienie z ostatniej fotki wygląda fajnie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wiem, wiem, biorę pod uwagę przekopki, dlatego też małe też kamienie ustawiam na płaskich łupkach, żeby całkowicie nie zostały przysypane przez piach. Jeszcze jedna aranżacja z wczorajszego wieczoru :)

Aczkolwiek ustawienie z ostatniej fotki wygląda fajnie.

Nie za dużo garaży?

post-16625-1469572713819_thumb.jpg

Opublikowano

To już chyba finał... Dojdzie tylko kilka nurzańców z prawej strony obok największej skały i może jakieś microsorium na korzeń

post-16625-14695727216854_thumb.jpg