sbc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor #11 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ok spróbuję jeszcze prościej. Tworząc listę przeglądaliśmy ofertę tanmalu i jeżeli coś się nadawało i było tanie, trafiało na listę. 59 wziąłem z kosmosu, żeby zobrazować co jest ceną zaporową. Obrazuje to bo w ich ofercie jedt ogrom gatunków pasujacych do tego akwarium, ale nie mieszczą się w budżecie. Ryby w arkuszu oznaczone czerwonym to są właśnie promocje:p Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka
MatiK Opublikowano 27 Stycznia 2016 #12 Opublikowano 27 Stycznia 2016 No właśnie i wszystkie te ryby w promocyjnych cenach bierzemy w tym wątku pod uwagę. Może przytoczę Twoją listę i ją trochę zmodyfikuję o swój dodatek... Gatunki które wstępnie bierzemy pod uwagę: Iodotropheus sprengerae - wg cennika 12zł Pseudotropheus sp. "acei" - odrzuciliśmy Pseudotropheus demasoni - odrzuciliśmy Pseudotropheus saulosi - odrzuciliśmy Labidochromis caeruleus- wg cennika 12zł Labidochromis sp. "mbamba"- wg cennika 12zł Cynotilapia afra cobue wg cennika 12zł Metriaclima sp "elongatus chewere" - nie brałem pod uwagę w moich radach Metriaclima estherae red red - odrzuciliśmy Melanochromis cyaneorhabdos - odrzuciliśmy Nadal więc uważam za bezsensowną wstawkę o zaporowych cenach skoro mówiliśmy nie o rybach, jakie w ogóle znajdują się w cenniku, a o rybach z Twojej listy z postu nr 1, z których to wszystkie SĄ w tych promocyjnych cenach
SmyQ Opublikowano 27 Stycznia 2016 #13 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kolega sbc pisał pewnie ogółem o wysokich cenach niektórych gatunków (stąd te 59zł), niektórzy płacili więcej niż te 59, ale to już indywidualna sprawa. Jednak tak jak piszesz, w jego przypadku te wysokie ceny nie są brane pod uwagę, bo jak sam napisał - patrzył tylko na czerwone promocje Żeby nie było OT: masz ładnie rozpisane co i jak post wyżej, więc czytaj i myśl
MatiK Opublikowano 27 Stycznia 2016 #14 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kolega sbc pisał pewnie ogółem o wysokich cenach To to ja wiem, nie rozumiem tylko po co wtrącać ogół kiedy rozmawia się o konkretach, ot co sorry za OT.
SmyQ Opublikowano 27 Stycznia 2016 #15 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak każdy Polak - chciał ponarzekać na ceny w Polsce Ok koniec OT, sry
sbc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor #16 Opublikowano 27 Stycznia 2016 M. sp. "elongatus chewere" krąży po głowie, ale muszę dotrzeć do jakichś rzetelnych informacji o nim. Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka Ps. Nie miałem intencji narzekania na ceny, tylko zgodnie z kolegą doszliśmy do wniosku, że wysoko budżetowa obsada nie ma większego sensu, zwłaszcza, że to jego drugie akwarium i pierwsze malawi.
MatiK Opublikowano 27 Stycznia 2016 #17 Opublikowano 27 Stycznia 2016 To szukaj, na forum pewnie tego pełno, w każdym razie jakby co to też są po 12 zł
SmyQ Opublikowano 27 Stycznia 2016 #18 Opublikowano 27 Stycznia 2016 A to zwracam honor Ryby im droższe to nie znaczy, że lepsze, ładniejsze itp Nie ujmuje tym, jak to już piszemy, po 12zł, bo wiem, że są ładne i Twój kolega nie będzie rozczarowany
Rekomendowane odpowiedzi