Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim dobieramy ryby tak, żeby nie było konfliktu żywieniowego, albo tak żeby był on jak najmniejszy... Kupujemy różne karmy i w zależności od wymagań ryb karmimy w różnych proporcjach procentowych dając na przemian pokarmy mięsne i roślinne jeśli mamy wszystkożerców...

Opublikowano

Ja Ci odradzę Fire fish z powodu jej szajby, samiec nieraz odpalał bombe na spokojnie pływające ryby. U mnie pływały z non-mbuną to chyba łatwiej było im rozrabiać przy mbunie pewnie by tak nie kozakowały. Wpis Matika chyba źle zrozumiałem, to każda sztuczna ryba cierpi ?

Opublikowano

A jakie ma znaczenie, czy każda? Część z nich na pewno, a to już wystarczy. Poza tym nie ma sensu zaczynać o tym dyskusji, nigdy nie polecę sztucznej ryby, czy to będzie miał być FF, czy Gupik z kolejną wymyśloną przez człowieka odmianą kolorystyczną.

Opublikowano

Fire fish już odpuściłem , teraz się zastanawiam nad propozycją CoolPhona , generalnie obsada jest całkiem fajna , mam jeszcze sporo czasu wiec myślę że jakieś propozycje jeszcze znajdę i będę mógł porównać . Teraz muszę przyswoić wiedzę na temat karmienia , kolejną rzeczą będzie filtracja bo jeszcze nie zdecydowałem ;sump z owerflov , narurowiec , czy kubeł który mam + pompa cyrkulacyjna + mechanik , ale to sa tematy na inne działy