Gość grabiec Opublikowano 25 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 No dobrze to mam teraz taki skład: 9xPseudotropheus cyaneorhabdos - płeć cięzko rozpoznać, na pewno jedna samica bo inkubuje 4xMetriaclima estherae "red-red" - wszystkie jednego koloru na razie, 8xMelanochromis auratus - typuje 2 samce Juz wiem ze ciezko bedzie z auratusami, zresztą maingano też sie gonią strasznie. Myslicie ze uda sie utrzymac obsadę w takim składzie?
endriu0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Myślę że cześć auratusow się wybije. A red Redy oddasz jak Ci wyrosną, wiec zostanie tylko maingano
MatiK Opublikowano 25 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Brzmi mrocznie Ale realnie niestety... Red Redy urosną zbyt masywne do tego akwarium tak jak napisał endriu0, do tego Auratusy i Maingano... No obsady łagodnej nie masz i jak ryby podrosną to ja też tam widzę wojnę bo żaden z tych gatunków nie będzie chciał dać się przestawiać innemu.
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 25 Stycznia 2016 #5 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Nie martw się na zapas. Może się okazać, że nawet w takim składzie ryby się poukładają.
Rekomendowane odpowiedzi