Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hm.. wystarczy chyba butelka o ustalonej pojemności i stoper..? ;)

Przy okazji.. mam też HW-302 i jestem bardzo zadowolony, cichy i jako biolog do 240-ki spisuje się znakomicie. :)

Tak jak mówisz Marcin ale to trochę zabawy;D

Opublikowano
Wydaje mi się ze pasuja bez problemu ale jak będziesz miał info to napisz.

...dzwoniłem dziś w sprawie zamiany głowic z zaworami nowego typu na głowicę z zaworami starego typu w NCF 1500. Okazuje się ,że taka zamiana była jak najbardziej możliwa. Piszę w czasie przeszłym bo jak się okazuje już nie produkują głowić z zaworami starego typu. Szkoda.

Opublikowano
...dzwoniłem dziś w sprawie zamiany głowic z zaworami nowego typu na głowicę z zaworami starego typu w NCF 1500. Okazuje się ,że taka zamiana była jak najbardziej możliwa. Piszę w czasie przeszłym bo jak się okazuje już nie produkują głowić z zaworami starego typu. Szkoda.

To skoro ci powiedzieli ze pasuje stara głowica to pozostaje poszukać używanej na części.

Opublikowano

Mam Unimaxa 250 jako biolog obsłuży naprawdę sporą obsadę;). Praktycznie niesłyszalny. Po pięciu latach wytarł się wirnik, wymiana prosta i koszt to grosze, nowy trochę szumiał ale się dotarł i śmiga już dwa lata. Czyszczony średnio co kwartał przy okazji regeneracji purigenu ;) dobrze wykonane zamknięcia a i uszczelki już swoje mają i szczelny :). Przepływ deklarowany przez producenta 650l na oko taki jest (Aquael podaje dwa parametry, wydajność pompy 1000l/h i przepływ przez filtr z wkładami ok 650l/h).

• Dziękuję 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam porównanie Unimaxa 250 z HW-302. Generalnie większość przemawia za Unimaxem, głównie lepsze kosze, dające się spokojnie wyciągać, w chińczyku jak się zaklinowały to nie do ruszenia. W chińczyku wygodniejsze odpinanie węży do czyszczenia.

... a generalnie unimax ma jeden problem, po pięciu latach padł silnik, a chińczyk chodzi dalej, ba nawet na pękniętej ośce:)