MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 26 Stycznia 2016 #31 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Chyba chodziło ci o dręczycieli bo gdyby były stręczycielami to auratus mógłby co najwyżej narzekać na brak kasy Sorrki za OT Tak - dręczycielami będzie bardziej poprawnie i bez podtekstów.
Gość grabiec Opublikowano 27 Stycznia 2016 #32 Opublikowano 27 Stycznia 2016 A czy może samce maingano nie są stręczycielami auratusa? O dziwo maingano całkowicie ignoruja jak na razie auratusy w tym obgryzionego samca. Jedyne gonitwy i kręcenie śruby odbywa sie pomiędzy żółtymi
Gość grabiec Opublikowano 29 Stycznia 2016 #33 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Odświeżając temat, obgryziony samiec ma sie lepiej. To znaczy zaczal wyplywac z cała pozostałą "bandą". Normalnie je z wszystkimi. Mam nadzieje, ze ogon mu odrosnie no i ze bedzie mial jaja zeby powalczyć z pozostałym towarzystwem. Na razie widzę ze unika konfliktów usuwając się na bok w razie zaczepek. Myślę, że uratowało go to, że dokupiłem 3 auratusy wiec siła rażenia rozłożyła sie na więcej nowicjuszy. Obcecnie spora juz gromadka 9 auratusów potyka sie regularnie między sobą robiąc na dnie od czasu do czasu niezły wir.
Rekomendowane odpowiedzi