bizonkrk17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #21 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Hmmm, znalazłem serpentynit cięty/łupany, gdybym takimi "płytkami" wykleił tło i kaseciaka dało by radę według was? Andrzeju w moim zbiorniku są wzmocnienia jedynie wzdłuż dłuższy ścian -- dołączony post: Chodzi mi o coś takiego http://imged.pl/kamien-serpentynit-elewacyjny-elewacja-posadzki-3304151.html
pablojogi Opublikowano 14 Stycznia 2016 #22 Opublikowano 14 Stycznia 2016 moim zdanie będzie to za ciężkie ale co kto woli:-)
bizonkrk17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #23 Opublikowano 14 Stycznia 2016 W takim razie wykleje tym tylko kaseciaka a tło zostawię czarne pcv
marcin73m Opublikowano 14 Stycznia 2016 #24 Opublikowano 14 Stycznia 2016 W takim razie wykleje tym tylko kaseciaka a tło zostawię czarne pcv Nie wiem, czy to dobry pomysł, chyba chodzi o to aby jak najbardziej ukryć kaseciaka, a nie go wyeksponować? Spójrz, jak zrobił to jeden z kolegów, czarne tło i filtr, moim zdaniem tak jest ok. http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?n=12911 Oczywiście zrobisz, jak będziesz chciał, to tylko sugestia
bizonkrk17 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor #25 Opublikowano 15 Stycznia 2016 co myślicie o takim ułożeniu? która wersja lepiej się prezentuje ?
eljot Opublikowano 15 Stycznia 2016 #26 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jak dla mnie pierwsza ta z lewej .
SmyQ Opublikowano 15 Stycznia 2016 #27 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Z tych dwóch to tak jak eljot - pierwsze zdjęcie.
yaro Opublikowano 15 Stycznia 2016 #28 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Pokombinuj, żadna z tych. Poszukaj kamienia, przynajmniej jednego który będzie wyższy. Układanie kamieni jeden na drugim grozi ci obsunięciem się ich a w konsekwencji z biciem szyby lub przygniecieniem ryby. Znajdź kamień 30-35 x 20 x 20 i wokół niego zacznij tworzyć aranżację.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Stycznia 2016 #29 Opublikowano 15 Stycznia 2016 ..osobiście bym po lewej dał kamień który jest przed akwarium po lewej a z prawej dałbym ten kamień sprzed akwarium po prawej. Na środku 2-3 małe kamienie pod tylna szybę tak aby z przodu była plaża. Te dwa wspomniane kamienie wydają mi się na tyle duże ( powierzchnia na której będą stać) , że postawiłbym je nie na podkładce a na piasku. O ile faktycznie ich spod jest na tyle duży ,że po podkopaniu nie przewrócą się. Wtedy jak pysie zaczną kopać to powstają super naturalne kryjówki pod kamieniami. Te moje dwa kamienie widoczne w stopce tak właśnie stoją a pysie uwielbiają je podkopywać i tam się chować.
Rekomendowane odpowiedzi