Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja się kompletnie nie zgadzam z poprzednikami...

to akwarium jest praktycznie narożne i zawalenie lewego boku kamolami ze środka jest bezcelowe (to po co w takim razie ta boczna szyba z optiwhite skoro ma być zasłonięta)...

Barian już nawet wcześniej ze styropianu chciał mieć taką właśnie dużą konstrukcję w tym miejscu... polecam przejrzeć dokładnie cały wątek ponownie, przed komentowaniem :lol:

w końcu to nie nam ma się podobać :PBarian - nic nie zmieniaj :P

Miron: jak dla mnie za pstrokato i jakoś tak sztuczne te dwie kupy kamieni... ale to ja wolę jednolicie i z dużych kamoli, więc skoro Ci się podoba to tak trzymaj! ... pozdrawiam

Opublikowano
a ja się kompletnie nie zgadzam z poprzednikami...

to akwarium jest praktycznie narożne i zawalenie lewego boku kamolami ze środka jest bezcelowe (to po co w takim razie ta boczna szyba z optiwhite skoro ma być zasłonięta)...

Barian już nawet wcześniej ze styropianu chciał mieć taką właśnie dużą konstrukcję w tym miejscu... polecam przejrzeć dokładnie cały wątek ponownie, przed komentowaniem :lol:

w końcu to nie nam ma się podobać :PBarian - nic nie zmieniaj :P

Miron: jak dla mnie za pstrokato i jakoś tak sztuczne te dwie kupy kamieni... ale to ja wolę jednolicie i z dużych kamoli, więc skoro Ci się podoba to tak trzymaj! ... pozdrawiam

No, ale to jest forum dyskusyjne i chyba mozna rozmawiac o tym co zle a co dobre. Piszemy IMO, jasne jest ,ze kazdy uklada kamienie wg wlasnego uznania. Jedni robia to lepiej inni gorzej. Po drugie nikt nie napisal zeby zaslonic boczna szybe a jedynei podkreslilismy fakt ze takie konstrukcje wygladaja lepiej po bokach. Barian ma piekne duze akwa a dzieki tej kupie gruzu na srodku zmniejsza je optycznie.

Opublikowano

Ja tam nic przeciw konstrukcjom na środku nie mam, chodzi tylko o to by wyglądała bardziej naturalnie, a nie ułożona w stożek, ale jeśli barianowi się podoba to niech nic nie zmienia, bo w końcu to właściciel ma być zadowolony :wink: A my jako obiektywne oko tylko możemy co nieco skomentować :D

Opublikowano

Mi makok, chodzilo o to, ze ja wyrazam zdanie na temat akwa, a nie zastanawiam sie kto jest wlascicielem ja czy barian.

Mnie sie konstrukcja nie podoba, wiec pisze zmien. Rozumeim, ze Tobie sie Makokpodoba i uwazasz ja za fajny pomysl. Bo popieranie czegos tylko ze wzgledu "wlascicielowi ma sie podobac" jest sensu bez :P

Podtrzymuje opinie BARIAN- ZMIEN TO :wink:

Opublikowano
popieranie czegos tylko ze wzgledu "wlascicielowi ma sie podobac" jest sensu bez :P

I tu się nie zgodzę, bo komu ma się podobać, nam czy barianowi? Najlepiej jak by się wszystkim podobało, ale to nie możliwe, my możemy tylko sugerować zmiany, wyrażać zdanie i tyle. Ja osobiście też zmienił bym środek ale...

Sorki za OT.

Opublikowano

O tym pisze M_sobo, po co pisac, ze jest OK, skoro sie nie podoba.. Nie wyobraxzam sobei, zebym napisal Ci m_sobo "Ale masz fajne akwa", jesli by mi sie nie podobalo(tylko przyklad)Nie pisze tez, ze ejdyna racja, to moja rcja :D, ale czasem mam wrazenie,ze traktujemy sie tutaj jak porcelane. Wiadomo, ze nikt tu nikomu nei chce zrobic an zlosc itp. Chyba, ze to jakies kółeczko wzajemnej adoracji, i pisac tak, zeby autorowi sie podobalo :arrow::wink:

Opublikowano
O tym pisze M_sobo, po co pisac, ze jest OK, skoro sie nie podoba.. Nie wyobraxzam sobei, zebym napisal Ci m_sobo "Ale masz fajne akwa", jesli by mi sie nie podobalo(tylko przyklad)Nie pisze tez, ze ejdyna racja, to moja rcja :D, ale czasem mam wrazenie,ze traktujemy sie tutaj jak porcelane. Wiadomo, ze nikt tu nikomu nei chce zrobic an zlosc itp. Chyba, ze to jakies kółeczko wzajemnej adoracji, i pisac tak, zeby autorowi sie podobalo :arrow::wink:

nie rozumiem po co się tak gorączkujesz...

zobaczyłem zdjęcia, zobaczyłem kilka wypowiedzi później w tonacji "zmień to", bez słowa typu "...no ale jak Ci się podoba to zostaw..."

Sabotage: "degustibus non desputantum est" i dlatego zanegowałem te bezkrytyczne wcześniejsze wypowiedzi... chociaż nie komentuję propozycji zmian z tamtych postów - nie wiem czy to zauważyłeś? :P

mam wrażenie, że większość osób komentujących wystrój czyjegoś akwarium, komentuje go pod siebie i to nawet nie pod siebie, ale pod swoje własne marzenia o idealnym baniaku, którego albo nie mają, albo nawet nigdy mieć nie będą z takich czy innych przyczyn...

i mam nadzieję, że moje stanowisko nie będzie jedynym antagonizmem do tych wszystkich krzyków o zmianę, tylko po to aby wyrównać głos rozsądku, niezależnie kto kogo lubi czy nie i za co... pozdrawiam :wink: