Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadna z tych konfiguracji do mnie nie trafia. Tło ok, środek i prawa strona strasznie nienaturalna. Moim zdaniem i poparte jest to na moich doświadczeniach z wystrojem zbiornika z kształtem tych piaskowców . Wyglądają one jak cegłówki i mają za zbyt regularny obrys , choćbyś je nie wiem jak układał to i tak nic w miarę naturalnego nie ułożysz. Radzę Ci abyś się nie spieszył z ustawianiem wystroju bo to będzie w takim dużym zbiorniku układ na lata. Wejdź sobie na stronki http://www.holenderskie.aip.pl/ , http://www.adana.co.jp/index_e.php , poszukaj dla siebie jakiś inspiracji , potem weź młotek i dłuto i zniweluj na tych piaskowcach te płaskie powierzchnie . Piaskowiec bardzo łatwo i fajnie sie obrabia , co prawda nie będzie to Manten Stone ale można osiągnąć bardzo fajny efekt.

Opublikowano

Najlepiej wyrzuć ten środek albo połóż kamien pod kątem 45*. Prawa strona wyglądała by rewelacyjnie gdyby piasek zaczynał się dopiero od tej sterty a nie tego wielkiego głaza pod nią. Ew. może uda ci się zrobić nasyp jak u makoka który strasznie mi się podoba ale jest nierealny do utrzymania jak dla mnie:)

Opublikowano

IMHO najbliżej czegokolwiek plasuje się jedynka, ponieważ jest najbardziej niesymetryczna, a już samo to zbliża do natury... szkoda że te bryły są "w brykiet ciosane", no ale w połączeniu z odpowiednią "grą piaskiem" powinny utracić swoje ostre kształty... (góry i doły z piasku)

a próbowałeś LEKKO obracać środkową sterczącą skałę wokół osi pionowej?

Opublikowano

Barian, rób o swojemu :!: :D bo zaraz .....

a próbowałeś LEKKO obracać środkową sterczącą skałę wokół osi pionowej?

karzą Ci zrobić mechanizm aby ta skała obracała się całyczas 24h na dobe :wink::lol: będzie karuzela dla pyszczaków :lol:

Opublikowano

popieram to co napisal jack.br -- imho za bardzo kwadratowo prostokatne...

Wygladaja jak piaskowiec szykowany na murki etc. :(

Ja bym poszukal wiekszych glazow i odpowiednio je obrobil aby nadac im jakas taka przypadkowa forme...

oo tutaj mi sie to pierwsze zdjecie podoba:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Piaskowiec

Opublikowano
a bym poszukal wiekszych glazow i odpowiednio je obrobil aby nadac im jakas taka przypadkowa forme...

Potem kupic dzwig i wstawiac jednego po drugim do akwa :twisted:

IMO koledzy maja racje, zlikwiduje te krawedzie..

Opublikowano
popieram to co napisal jack.br -- imho za bardzo kwadratowo prostokatne...

Wygladaja jak piaskowiec szykowany na murki etc. :(

Ja bym poszukal wiekszych glazow

Ja też się pod tym podpiszę . Tło jest rewelacyjne . Nad reszta ja bym popracował - co Ty zrobisz to już się pewnie okaże niebawem :)

Opublikowano

Ja zgadzam się z Jackiem_br. Potwierdzam jego obserwację, że trudno jest z ciosanych cegłówkowatych brył ułożyć coś naturalnego. Widzę dwa wyjścia:

a) spróbować połupać te bryły tak, bybyły bardziej nieregularne

B) jeśli a) się nie uda, to .... poszukać innych.

Wiem, że B) to ostateczność, bo przywieźć takie kamloty i je zorganizować to już jest problem, ale myślę, że warto popracować nad tym wystrojem, bo jak zalejesz akwa, a nie będziesz przekonany do wystroju, to po pewnym czasie tak Cię to będzie wkurzać, że i tak coś będziesz próbował z tym robić.

Dla mnie niestety, poza tlem i jednym (tym spiczastym) kamieniem, reszta wygląda dośc sztucznie.

Przepraszam za słowa krytyki, ale prosiłeś o porady.

Pozdrawiam i powodzenia - szczerze kibicuje.