Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos polecic gdzie w okolicy poznan, pila, bydgoszcz zakupic jakies sprawdzone pyski. ??

Lepiej kupic mlode nie wybarwione czy juz rozpoznana plec ?

Opublikowano
Lepiej kupic mlode nie wybarwione czy juz rozpoznana plec ?

..lepiej kupić młode. Dlatego ,że masz możliwość obserwowania ich metamorfozy a to już jedno doświadczenie więcej. A podejrzewam ,że gdybyś chciał dorosłe samice to będziesz miał problem z ich zakupem bo mało kto sprzedaje dorosłe samice. A obsadę proponuję taką jak kolega wyżej.

Opublikowano
Czyli kupic z 10 saulosi i 10 maingano i poczekac az utworza harem ? Jak dlugo rosna

Tak po dziesięć sztuk w zupełności wystarczy. Jak długo rosną? To będzie zależało od pokarmu, warunków w jakich będą przebywać. Samce silniejsze powinny delikatnie po sześciu miesiącach pokazywać swoje ubarwienie ale też nie ma na to reguły bo mogą i później. W Malawi jest to bardzo fascynujące, że ryby całkowicie zmieniają swój wygląd, a na to potrzeba cierpliwości

Opublikowano

Postawię chyba na Saulosi, ale myślę jeszcze nad drugim gatunkiem. Gdzie w okolicach Rybnika, Wodzisławia Śląskiego lub Raciborza mogę kupić sprawdzone rybki?

Opublikowano

Chyba najbliżej podjechać będziesz miał do Trzebini (Malawian), albo zamówić transport PKP z Tan Malu (maingano i saulosi są teraz nawet w promocji) - warunek to polacznie ze stacji Gorzów Wlkp. / Stargard Szczecińsk. Jest jeszcze OLX i Allegro, ale to odradzam.

Opublikowano
Postawię chyba na Saulosi, ale myślę jeszcze nad drugim gatunkiem. Gdzie w okolicach Rybnika, Wodzisławia Śląskiego lub Raciborza mogę kupić sprawdzone rybki?

W Rybniku jest http://www.aqua-tech.pl/ sam zamierzam odwiedzić tą hodowlę w niedługim czasie...

Ps.Dobrze by było gdybyś w swoim profilu wpisał miejscowość gdzie mieszkasz,łatwiej coś polecić itd