deccorativo Opublikowano 13 Stycznia 2016 #31 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Już na oko z fotki widzę o wiele więcej jak NO3 -1. co najmniej 5 Zrób ty ten test jak instrukcja podaje czyli wstaw w komparator w ten bliżej wycięcia wstaw fiolkę z wodą z baniaka 10ml a w prawy tą fiolkę z kolorkiem postaw na skali odkręć nakrętki odczekaj 10min spojrzyj z góry jak przez lornetkę - przesuń by ci się kolorki zgodziły a najlepiej zrób fotki właśnie tak z góry ale to jutro przy naturalnym oświetleniu bo przy sztucznym wychodzą duże błędy odczytu szczególnie przy NO3. Wiem że to tapeta ale razi mnie jak cholerka - te kwiatki w baniaku. Pewno że cię z tym wapieniem wpuścili w maliny. Obejrzyj choć jeden film z Malawi na YT masz tam okrągłe głazy jak autobus i nie są to wapienie filipińskie. :D Masz plan i fajnie - spokojnie realizuj i nie przejmuj się . Ma się tobie podobać. EDIT Na przyszłość więcej dystansu wobec podpowiedzi Pana z zoologa a więcej wiary w kolegów z forum
acid Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #32 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ok powtórzyłem test ( fakt wczoraj zapomniałem odczekać 10 minut) wychodzi mi że akwarium jest na 5, a kranówa na 1, kranówa mocno jaśniejsza od akwarium ;]
acid Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor #33 Opublikowano 16 Stycznia 2016 w/g testu JBL NO2 jest na w/g mnie między 0.01 a 0.025 ;] Więc chyba wszystko git ;]
timi-akwaria.pro Opublikowano 16 Stycznia 2016 #34 Opublikowano 16 Stycznia 2016 w/g testu JBL NO2 jest na w/g mnie między 0.01 a 0.025 ;] Więc chyba wszystko git ;] Na pewno dużo lepiej:)
Rekomendowane odpowiedzi