Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogólnie to akwarium musi mieć dość spore rozmiary ale ja tam nie widziałem żadnego Gurami (chyba, że go nie dojrzałem:)

Pozdrawiam

Opublikowano

PTB_PL puść sobie jeszce raz ten filmik i jak powiesz ze nie widziałeś tam marmurkowego gurami to znaczy, że nie znasz tego gatunku :mrgreen:

Opublikowano

doskonale wiem jak wygląda gurami sam sie kiedyś z nimi obchodziłem, zgadza się umkną mojej uwadze, każdemu może się zdarzyć :) ale wygląda co najminej jak by się urwał z choinki w tym baniaku:) może były święta:P

Pozdrawiam

Opublikowano

Czepiacie się trochę

Akwa typowo niebiotopowe ale chyba faktycznie dośc duże i z tego co widać to ryby wyglądaja na zdrowe. Wiem że gurami ma zdecydowanie inne wymagania co do wody niż malawki ale jakoś sobie daje radę

A to że max folklor - to już chyba kwestia gustu

Opublikowano

Hmm gurami może i sobie radzi ale kto wie ile to trwa dni, delikatna ryba wyposażona w jeszcze delikatniejsze pręciki czuciowe tak sie nadaje do rozbójników jakim sa pielęgnice jak Pudzianowski do malucha ;), zwykła bezmyślność i tyle bez względu na to czy temu gurami akurat się udaje przeżyć.

Opublikowano
Czepiacie się trochę

Akwa typowo niebiotopowe ale chyba faktycznie dośc duże i z tego co widać to ryby wyglądaja na zdrowe. Wiem że gurami ma zdecydowanie inne wymagania co do wody niż malawki ale jakoś sobie daje radę

A to że max folklor - to już chyba kwestia gustu

nawet jak byś tam wpuścił dyskowce to przez kilkanaście godzin do kilku dni by sobie tam pływały tylko po co męczyć ryby wiedząc, że i tak skończą marnie, może ten co zrobił tą "malawkę" chciał zrobić wielogatunkowe ale nikt w sklepie mu nie powiedział jak ono powinno wyglądać.

Sam byłem świadkiem jak w zoologiku sprzedawali demasoni wraz z bojownikiem do spólnego mieszkania, cóż jak ludzie się nie znają a sprzedawca chce wcisnąć ryby które bądź co bądź są wymagające i biotopowe to później kończy się to tak jak na pokazanym wyżej filmiku:) ehhhhhhh

Pozdrawiam!!

Opublikowano

Ja się panowie całkowicie z wami zgadzam i też uważam że nie ma sensu robić takich mieszanek (woda, pokarm, upodobania, stres itd itd). Ale akurat to akwa wygląda na zadomowione. W końcu przyjaźnie psa z kotem też się zdarzają...

pozdro

Opublikowano

To jeszcze nic.

Akwa we Wrocku w banku PKO na Wita Stwosza to dopiero odjazd!!!

Zapraszam kolege z miasta do odwiedzenia to dopiero się wystraszy.