Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ProtocapsM jedna kapsułka na 50 litrów wody. Opakowanie za ok. 11 zł , jest na 600 litrów . Pamiętaj jednak, że po ok. 5 dniach czynność musisz powtórzyć w przypadku np. nicieni, więc musisz kupić podwójną dawkę na ilość wody... kurde dopiero teraz załapałem, że nie mieszkasz w Polsce :/

-- dołączony post:

Protocaps-M , kiedyś (Aquasan-S )- jest preparatem akwarystycznym przeciw pierwotniakom (głównie wiciowcom m.in. Hexamita, Costia, Ichthyobodo), bakteriom i pleśniom. Nie niszczy filtrów biologicznych, nie zakłóca procesów samooczyszczania wody, jest nieszkodliwy dla roślin.

Ingredients (1 capsule): metronidazole - 500 mg acriflavine hydrochloride - 2 mg

1 kapsulka na 50l, profilaktycznie na 100l ..... może się komuś to przyda

• Dziękuję 1
Opublikowano

Znajomy będzie tutaj 26stycznia ale... To może być za późno :-/

Poszukam jakiegoś odpowiednika albo podskocze do weta z tym składem. Może będzie miał coś podobnego.

Dzięki

Opublikowano

Teraz jest już taki stan, że leki nie za szkodzą ale ja będę szedł dalej w pokarm bo może na przyszłość się przyda. Z tego co widzę to są młode ryby to może nie warto dawać mrożonek. Pokarm raczej ciężko strawny i układ immunologiczny nie wyrabia. Może osłabienie organizmu wpłynęło na chorobę ryb.

• Dziękuję 1
Opublikowano

U mnie znalazłem coś takiego:

"Pierwotne i wtórne zakażenia grzybicze, bakteryjne zakażenia błony śluzowej

Gojenie ran, skóry i skrzeli pasożytnicze robaki pasożytnicze, ochrona błony śluzowej"

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=311516750547&alt=web

Co myślicie?

-- dołączony post:

http://www.eshalabs.eu/europe/products/esha-2000supregsup.html

Opublikowano
U mnie znalazłem coś takiego:

"Pierwotne i wtórne zakażenia grzybicze, bakteryjne zakażenia błony śluzowej

Gojenie ran, skóry i skrzeli pasożytnicze robaki pasożytnicze, ochrona błony śluzowej"

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=311516750547&alt=web

Co myślicie?

-- dołączony post:

http://www.eshalabs.eu/europe/products/esha-2000supregsup.html

Zastosuj ESHA-2000 jest rewelacyjny.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Samo ESHA 2000 wystarczy czy dokupić ten exit jeszcze?

-- dołączony post:

Wczoraj zamówiłem ESHA-2000, 13-14powinno być u mnie. Mam nadzieję że tyle jeszcze wytrzymają.

Kurację robić we wszystkich baniakach? Mam główny 576l , kotnik 112l, z Mpanga 160l i malutki kotniczek 54l. We wszystkich jest ta sama lub część tej samej wody :'(.

Podmienić wodę przed dodaniem preparatu czy podmienić po skończonej kuracji?

Dzięki za pododpowiedzi.

Opublikowano

Dostałem ta ESHA-2000.

Dzień pierwszy. Po aplikacji woda zrobiła się lekko zielonkawa. Nie wiem czy będzie widać na zdjęciu.

Myślałem nad kuracja tylko w głównym i 160l a w kotnikach zrobić dezynfekcje, ale w końcu wszędzie zaaplikowalem preparat.

Będę informował o dalszym etapie leczenia

post-11163-14695726333682_thumb.jpg

post-11163-14695726334262_thumb.jpg

post-11163-1469572633535_thumb.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano
Dostałem ta ESHA-2000.

Dzień pierwszy. Po aplikacji woda zrobiła się lekko zielonkawa. Nie wiem czy będzie widać na zdjęciu.

Myślałem nad kuracja tylko w głównym i 160l a w kotnikach zrobić dezynfekcje, ale w końcu wszędzie zaaplikowalem preparat.

Będę informował o dalszym etapie leczenia

wyłącz światło, leki na pierwotniaki i grzyby mają mniejszą skuteczność działania przy włączonym świetle

• Dziękuję 1
Opublikowano

Trzeci dzień.

Bez oznak jakiekolwiek poprawy mimo zwiększonej dawki (według zaleceń na opakowaniu) :-/ .

Światło całkowicie wyłączone.

-- dołączony post:

Dzisiaj też podałem preparat.

Nie mam dalej pomysłu co robić.

Kupić jeszcze coś innego czy dać zdechnac otoparynxowi?