Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, egon44 napisał:

Wypróbuj moje ustawienie,może akurat trafi w Twój gust :) 

egon-nowe-aktualne-630-do-24.ldp

Wgrałem :) - wygląda naturalnie, lepiej niż moje poprzednie (miałem bardziej pod zimną biel - błękit, aniżeli słoneczne światło). Zobaczę wieczorem jak to się prezentuje:)

Edytowane przez luck83
  • Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, luck83 napisał:

Wgrałem :) - wygląda naturalnie, lepiej niż moje poprzednie (miałem bardziej pod zimną biel - błękit, aniżeli słoneczne światło). Zobaczę wieczorem jak to się prezentuje:)

Właśnie długo kombinowałem z oświetleniem,aby oddać w nim w miarę naturalne ubarwienie ryb przy modułach 11000K + RGB...

W moim odczuciu dużo lepsze efekty dają moduły białe zimne 9000K które też posiadam,ale jeszcze nie miałem czasu ich zamontować na stałe...

Opublikowano
1 godzinę temu, egon44 napisał:

W moim odczuciu dużo lepsze efekty dają moduły białe zimne 9000K

No właśnie ja u siebie mam wbudowane białe zimne i RGB. 
Pokombinuję wieczorem bo jest dobrze po wgraniu ustawień od Ciebie, ale jeszcze brakuje tej kropki nad i :)

Opublikowano

Po kombinacjach, najbardziej odpowiada mi zestawienie białych zimnych ustawionych na 65% mocy w kulminacyjnej porze dnia + kanał niebieski na 65% w kulminacyjnej porze dnia oraz domieszka zielonego na jakieś 20% mocy. Czerwone pasmo w ogóle wyłączyłem na chwilę obecną. 
Zbiornik długość 150cm, modułów białych zimnych mam 11 szt.,  RGB 10 szt. Zamontowane są tak, że tworzą belkę oświetleniową dł. 110cm. 

512509245_kanabiay.thumb.jpg.2265605ce0c67581c1119425b410f8f3.jpg

1131779265_kananiebieski.thumb.jpg.8d8cabcc49adba344c70131cd2fb423d.jpg

1746795254_kanazielony.thumb.jpg.9000321565cc02cd45c22f58ec15606f.jpg

• Lubię to 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
19 godzin temu, zavad napisał:

Andrzeju podasz w procentach jak masz w tej chwili ustawione poszczególne kanały?

Łukaszu wszystkie kanały (biały + RGB) mam ustawione na 60% mocy.

Te 60% mocy świeci najmocniej o 12 w południe,potem w stopniowo przygasa.

Opublikowano
Łukaszu wszystkie kanały (biały + RGB) mam ustawione na 60% mocy.
Te 60% mocy świeci najmocniej o 12 w południe,potem w stopniowo przygasa.
Wiesz, pytam, bo zastanawiam się jaką rolę w barwie ogólnej pełnić miałby kolor zielony. U mnie w tej chwili jest on kompletnie wyłączony i mam wrażenie, że jest o niebo lepiej w kwestii ubarwienia ryb. Zielony trochę tak jakby "glonił mi wodę" W tej chwili mam biały na 65% , czerwony na 45% i niebieski na 35%. Co zauważyłem, po odłączeniu zielonego kolor żółty u metraclimy estherae chiloelo nabrał tej sążnej, mięsistej żółtej barwy

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam właśnie kupiłem sterownik i mam pytanie może najgłupsze na tym forum no ale. Mój interfejs w aplikacji różni się od waszych jakby mial starszą wersję. Czarny ekran brak np burzy. Wiecie o co chodzi może?