Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Akwarystką zainteresowalem się parę lat temu. Do tej pory posiadałem akwarium 70L BW, ale gdy zobaczylem w necie pyszczaki od razu postanowiłem zmienić biotop, a co za tym idzie musiałem powiększyć akwarium. Długo kompletowałem sprzęt i bardzo długo czytałem to świetne forum ale w końcu się doczekałem.

Akwarium 150x50x40h, filtracja panelowa, 30ppi 5cm+45ppi, 5cm+ceramika 1L Matrix

+1L TMBT,grzałka 300W, 2xHydorPico 1200 + jvp 2x3000L. Panel z pcv 3mm. Na dnie i tło 3mm pcv. Oświetlenie 14 modułów LG + 6 Samsunga.

Akwarium zalane dzisiaj. Uzdatniacz, bakterie, pożywka jest teraz czekam na cykl azotowy. Parametry w kranie podane przez wodociągi Ph 8,13 No3 0,5 No2 0,005.

Opublikowano

Siemanko :mrgreen:!!!Tak jak kolega ''timi'' napisał,od razu widać że masz wszystko dopięte na ostatni guzik,oby tak dalej!!! Ps.Rzeczywiście przydała by się fota,jak z bliska wygląda twój baniak,bo niestety w profilu za bardzo nie widać ;)

Opublikowano

Witaj. Już dawno nie widziałem tak profesjonalnego podejścia do sprawy. Akwarium wygląda świetnie. Jestem ciekaw jaka obsadę planujesz ale to w innym dziale. Naprawdę spoko. Powodzonka.

Opublikowano

Właśnie chciałem zedytować swój post bo na sygnaturę spojrzałem ale Andrzej i Marcin chyba mają powiadomienia SMS jak ktoś byka strzeli :)