Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pozner napisał:

Zastanawiam się, jakie warunki muszą być spełnione, żeby te ryby rozmnożyły się.

Te ryby rozmnożył Bart Jansen, obalił mit o rzekomym podrzucaniu ikry przez te ryby.Artykuł ukazał się w magazynie Tanganika, poniżej fotka z tej gazety. Jest to doniczka a na dnie kulki, które zastępują szczeliny skalne.

P1110365.JPG

• Lubię to 4
Opublikowano

Tak z czystej ciekawości może coś takiego umieszczę w akwarium. Mam doniczkę i kulki plastikowe z filtra. Nie będzie estetycznie, ale zobaczymy czy się sprawdzi. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Kulki zastąpiłem drobnymi kamieniami, gdyż plastikowe kulki by wypływały. Do tego zrobiłem otwór na dole, żeby był przepływ. Jeden otwór tylko u góry może powodować kumulację toksycznych związków wydalanych przez ryby tam przebywające. Otwory są małe, takie dla Synodontisów. Niestety, 3 maluchy Copadichromisa będą mogły tam pobuszować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Te Copadichromisy wydają się być idealnym towarzystwem dla Synodontisów. Mam nadzieję, że administracja nie będzie ingerować w moje relacje. Ostatecznie ten gatunek nie jest "koszerny"?

20181023_135917.thumb.jpg.d4bb2d59aa757896a169830bbfb8ee04.jpg20181023_140311.thumb.jpg.2984c81bd097ef4ff16fea7405d52667.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Jestem trochę zaskoczony. Synodontisy, a szczególnie potencjalna samica, nie wykazują najmniejszego zainteresowania doniczką. Trzeba chyba trochę poczekać, żeby ryby zainteresowały się nowym meblem.

Opublikowano
Godzinę temu, pozner napisał:

Życie Synodontisów zaczyna toczyć się wokół i w doniczce. Zobaczymy czy coś z tego wyniknie. 

Jak wyniknie to zapisuję się na zakup.;)