Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jeden krótki filmik z życia Lethrinopsów. Tak zawzięcie nie kopały ani tetrastigmy, ani mdoki. Szczególnie po jedzeniu tak zapamiętale zajmują się szukaniem pokarmu. Niedojedzone :) Ciekawe, czy gdy dorosną, też tak będą się zachowywać?

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Świetne ryby, ich zachowanie przypomina Tanganickie Xenotilapie, piękna opieka nad narybkiem.
Co to za rośliny?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Generalnie samice z grupy non-mbuna opiekują się młodymi. Miałem taką samą sytuację z Protomelasem steveni i Otopharynxem tetrastigma. 

Rośliny to marniejący Nurzaniec i roślina, którą dostałem od kolegi i nie wiem jak się nazywa. W ogóle to dziwne, nurzaniec pada, a ta rośnie w najlepsze.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Generalnie samice z grupy non-mbuna opiekują się młodymi. Miałem taką samą sytuację z Protomelasem steveni i Otopharynxem tetrastigma. 

Rośliny to marniejący Nurzaniec i roślina, którą dostałem od kolegi i nie wiem jak się nazywa. W ogóle to dziwne, nurzaniec pada, a ta rośnie w najlepsze.

Właśnie interesuje mnie ta druga wygląda bardzo ładnie i naturalnie.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nowi lokatorzy w akwarium. Zabawne rybki, od razu wzbudziły moją sympatię. Filmik nakręcony po karmieniu. Trochę im się pojadło ;) Muszę nad tym zapanować. Miałem delikatne obawy, czy nie za małe, ale Lethrinopsy nie były większe i było ok. Nie wzbudziły najmniejszego zainteresowania Copadichromisów. Trochę nimi interesowały się Lethrinopsy, ale tylko trochę.

• Dziękuję 6