Łukasz83 Opublikowano 22 Listopada 2015 #1 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam Was Chciałem zaprezentować swój mały zbiorniczek Akwarium : 112 litrów panoramiczne Akwarium funkcjonuje od miesiąca Oświetlenie w pokrywie : 2 x 18 w ( biała zimna i niebieska świetlówka ) Skały : Wapień filipiński Podłoże biały piasek kwarcowy Roślinność : 3 sztuki aniubas Filtracja : Aquael Unimax 250 Obsada : 10 sztuk Saulosi 6 sztuk Yellow 4 sztuki Maingano
SmyQ Opublikowano 22 Listopada 2015 #2 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witaj na naszym forum! Czy te kamienie układałeś na piasku, bo takie mam wrażenie ? Mam nadzieję, że obsada do redukcji (takiej ostrej), zresztą inni napiszą Ci czemu jeśli byś się upierał przy tych 3 gatunkach w tym akwa
egon44 Opublikowano 22 Listopada 2015 #3 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witaj na forum.Zbiornik mały ale aranżacja zupełnie w nie moim klimacie ale tobie ma się podobać nie mnie ...za to obsada za duża do tego akwarium...Zostawiłbym harem Saulosi a reszta obsady niestety do redukcji...Sorki za OT...
stan Opublikowano 22 Listopada 2015 #4 Opublikowano 22 Listopada 2015 Wystrój do nie pasuje do siebie czyli tło do kamieni. Obsada źle dobra do takiego akwarium. Maks co tu możesz dać to saulosi reszta to bardzo duża nadwyżka.
timi-akwaria.pro Opublikowano 22 Listopada 2015 #5 Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja jak zakładałem swoje pierwsze Malawi w 112l to przeczytałem wcześniej FAQ. Tobie również polecam:) Znajdziesz tam wiele ciekawych i przydatnych informacji. Sam się przekonasz co zrobiłeś źle.
Łukasz83 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor #6 Opublikowano 22 Listopada 2015 Wystrój do nie pasuje do siebie czyli tło do kamieni. Obsada źle dobra do takiego akwarium. Maks co tu możesz dać to saulosi reszta to bardzo duża nadwyżka. A czemu niby nie pasują kamienie jasne do ciemnego tła ??? Co byś zrobił inaczej ? A co do obsady jest do redukcji zostaną same saulosi Jaka ilość może ich tam być ?
timi-akwaria.pro Opublikowano 22 Listopada 2015 #7 Opublikowano 22 Listopada 2015 Jaka ilość może ich tam być ? Zostaw sobie 1+4
stan Opublikowano 22 Listopada 2015 #8 Opublikowano 22 Listopada 2015 Seryjnie nie widzisz różnicy pomiędzy wapieniem drążonym, a tłem stricte skalistym? Co bym zmienił, ano wywalił bym te wapienie i dał kamienie podobne do twojego tła.
Łukasz83 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor #9 Opublikowano 22 Listopada 2015 Seryjnie nie widzisz różnicy pomiędzy wapieniem drążonym, a tłem stricte skalistym? Co bym zmienił, ano wywalił bym te wapienie i dał kamienie podobne do twojego tła. to wywalę je i dam wapień czerwony lub lawę wulkaniczną ? Tam może być tylko tak mało rybek ? ja myślałem że 10 sztuk będzie ok ....
timi-akwaria.pro Opublikowano 22 Listopada 2015 #10 Opublikowano 22 Listopada 2015 Tam może być tylko tak mało rybek ? ja myślałem że 10 sztuk będzie ok .... Przykro mi...pyszczaki to ryby terytorialne, a w 112l to tego terytorium jak na lekarstwo:)
Rekomendowane odpowiedzi