Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jeszcze za nas wszystkich gulnij i spokojnie wracaj ;)

Dzięki endriu za fotke, myślałem też właśnie o opcji kawałek węża a potem rura

Opublikowano

Ale to nie jest zwykły wąż :D, tylko silikonowy bardzo miękki i elastyczny przez co nie przenosi żadnych drgań z pompy na hydraulikę przez co wszystko jest ciche. Ja mam akwarium w pokoju, którym śpię i jest praktycznie nie słyszalne ;)

Opublikowano

O takim mówiłem, tyle że pewnie u mnie nie dostanę go od ręki, jak prawie wszystko heh :)

Opublikowano

Dobra... dotarłem. Sprawdź, która wchodzi do środka rurki 3/4 i tę zastosuj. Ja pamiętam, że ucinałem trochę tej końcówki oryginalnej aby poszerzyć przepływ. Utnij tyle, aby do środka weszło na styk i sklej to klejem do PCV.

Węża silikonowego szukaj w ogrodniczych lub w akcesoriach winiarskich.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Do rurki 3/4 wchodzi na najmniejsza i to mnie martwi bo średnica niewielka i w rurze trochę luzu jest, nie chcę przepływu na samym początku dławić. Ta średnia natomiast jest o parę mm szersza, ale chyba będzie lepszym rozwiązaniem ? W rurę 3/4 nie wejdzie, ale może połączyć wężem tak jak u endriu ? Nie wiedziałem, że ten "problem" będzie aż takich rozmiarów ;)

Opublikowano

Wsadź tę najcieńszą końcówkę i będzie dobrze. Robiłem to już u siebie i u kolegi i za każdym razem było OK. Skoro producent daje taką końcówkę to ona nie może dławić przepływu pompy.