pozner Opublikowano 22 Listopada 2015 #31 Opublikowano 22 Listopada 2015 Jak jest problem to ma, w akwarium stabilnym dobrze działającym już nie ma takiego znaczenia Co ma wielkość oczek w gąbce do klarowności wody, czy to dojrzałego, czy świeżego akwarium? Jeszcze mam pytanie; jak intensywnie karmisz ryby i czy wszystko zjadają?
amigo76 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor #32 Opublikowano 22 Listopada 2015 wydaje mi się że ledy wiele wybaczają w temacie klarowności wody a jarzeniówki już wszystko pokażą. żebyś wiedział! karmię dwa ray dziennie! ale czasem zdarza się przekarmić ryby ! ogólnie przejrzystość wody dziwnie się zachowuje raz czysta a a za chwilę nie do końca ! ale jest lepiej ja było.. i to ważne! poz
JemioloSeba Opublikowano 22 Listopada 2015 #33 Opublikowano 22 Listopada 2015 Jak jest problem to ma, w akwarium stabilnym dobrze działającym już nie ma takiego znaczenia, wydaje mi się że ledy wiele wybaczają w temacie klarowności wody a jarzeniówki już wszystko pokażą. Ja uważam dokładnie na odwrót... przy ledach trudniej utrzymać klarowną wodę, gdyż światło nie jest tak rozproszone jak przy świetlówkach.
stan Opublikowano 22 Listopada 2015 #34 Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam teraz i t5 i ledy i jak byk t5 nie wybaczy niczego wsio widać w wodzie. Przyłączam na ledy i nie widać drobinek które widać pod t5. Jak jest pod t8 nie wiem nie mam i nie będę miał ;-). Ale powiem tak ledy są fajne, ale to co potrafi pokazać t5(mega) to ledy nie są w stanie tego pokazać.
JemioloSeba Opublikowano 22 Listopada 2015 #35 Opublikowano 22 Listopada 2015 Przechodziłem z T8 na ledy to miałem zupełnie inne odczucie... nie wiem dlaczego.
stan Opublikowano 22 Listopada 2015 #36 Opublikowano 22 Listopada 2015 T8 nie leżała koło t5. Przepaść Seba jest pomiędzy nimi.
crav Opublikowano 22 Listopada 2015 #37 Opublikowano 22 Listopada 2015 T8 są oświetlone klatki schodowe w blokach
pozner Opublikowano 22 Listopada 2015 #38 Opublikowano 22 Listopada 2015 karmię dwa ray dziennie! ale czasem zdarza się przekarmić ryby ! Zastanawiam się, czy niezjedzony pokarm nie jest powodem zmętnienia.
LECHPL Opublikowano 22 Listopada 2015 #39 Opublikowano 22 Listopada 2015 T8 są oświetlone klatki schodowe w blokach Mam jedną T8 jbl marin day 36 w i jest super, niedawno podczas podmiany wpadł do mnie kumpel z belką power led i jak ją zapaliłem woda czysta, po grzebaniu w baniaku a jarzeniówka pływające męty.
crav Opublikowano 22 Listopada 2015 #40 Opublikowano 22 Listopada 2015 To był luźny żarcik...też kiedyś miałem T8, ale przejście na t5 było dużą różnicą
Rekomendowane odpowiedzi