Skocz do zawartości

woda -co się dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak jest problem to ma, w akwarium stabilnym dobrze działającym już nie ma takiego znaczenia

Co ma wielkość oczek w gąbce do klarowności wody, czy to dojrzałego, czy świeżego akwarium?

Jeszcze mam pytanie; jak intensywnie karmisz ryby i czy wszystko zjadają?

Opublikowano
wydaje mi się że ledy wiele wybaczają w temacie klarowności wody a jarzeniówki już wszystko pokażą.

żebyś wiedział!

karmię dwa ray dziennie! ale czasem zdarza się przekarmić ryby !

ogólnie przejrzystość wody dziwnie się zachowuje raz czysta a a za chwilę nie do końca !

ale jest lepiej ja było.. i to ważne!

poz

Opublikowano
Jak jest problem to ma, w akwarium stabilnym dobrze działającym już nie ma takiego znaczenia, wydaje mi się że ledy wiele wybaczają w temacie klarowności wody a jarzeniówki już wszystko pokażą.

Ja uważam dokładnie na odwrót... przy ledach trudniej utrzymać klarowną wodę, gdyż światło nie jest tak rozproszone jak przy świetlówkach.

Opublikowano

Mam teraz i t5 i ledy i jak byk t5 nie wybaczy niczego wsio widać w wodzie. Przyłączam na ledy i nie widać drobinek które widać pod t5. Jak jest pod t8 nie wiem nie mam i nie będę miał ;-).

Ale powiem tak ledy są fajne, ale to co potrafi pokazać t5(mega) to ledy nie są w stanie tego pokazać.

Opublikowano
T8 są oświetlone klatki schodowe w blokach

Mam jedną T8 jbl marin day 36 w i jest super, niedawno podczas podmiany wpadł do mnie kumpel z belką power led i jak ją zapaliłem woda czysta, po grzebaniu w baniaku a jarzeniówka pływające męty.