Skocz do zawartości

woda -co się dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

posiadam baniaczek 375 lit (2 miesięczne). mieszka w nim 32 szt młodych 1,5 miesięcznych pyszczaków!

nie ukrywam,że zależy mi na krystalicznej wodzie! dlatego pilnuję podmian wody. ostatnie podmiany zaczęły mnie niepokoić- otóż jak wcześniej woda po podmianie robiła się krystaliczna wręcz! to teraz jest delikatnie zamulona! filtr biolog unimax 700,mechanik turbo 1500 .podmieniam 25-30 % . ostatnio wczoraj dzisaj NO3 wynosi teraz 15

być może za dużo podmieniłem nie wiem!.pierwotniaki???

w biologu mam cera bio max i lawę

kolejne pytanie z racji tego że zależy mi na przejrzystości wody to jest może jakieś sprawdzone medium do biologa ! aby poprawić czystość wody?

poz:neutral:

Opublikowano

Jak mam pomóc jak nie wpisałeś miejscowości w publiczny profil - to nie wiem co masz w wodociągu.

Podaj wszystkie parametry wody i przy każdym test jakim to robisz.

wszystko i co w kuble i co w mechaniku

Opublikowano

mazury

pisałem. w biologu

cera bio max

lawa

w mechaniku

sama gąbka ale mam możliwość dorzucenia bio max jeszcze!

test kropelkowy jbl no3 tylko.

a w czasie podmieniana dodałem tropical esklarin uzdatniacz wody

Opublikowano
witam

posiadam baniaczek 375 lit (2 miesięczne). mieszka w nim 32 szt młodych 1,5 miesięcznych pyszczaków!

nie ukrywam,że zależy mi na krystalicznej wodzie! dlatego pilnuję podmian wody. ostatnie podmiany zaczęły mnie niepokoić- otóż jak wcześniej woda po podmianie robiła się krystaliczna wręcz! to teraz jest delikatnie zamulona!(...)

kolejne pytanie z racji tego że zależy mi na przejrzystości wody to jest może jakieś sprawdzone medium do biologa ! aby poprawić czystość wody?

poz:neutral:

Podmieniana woda jest "zamulona" czy po wlaniu do akwarium robi się chmura pyłu? Przy podmianie ruszasz dno ?

Do biologa możesz dać purigen - usunie żółte zabarwienie wody, to samo uzyskasz budując blok z purolite.