Skocz do zawartości

Akcja charytatywna 2015 - Fundusz Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak bo przypominam, że Kunta sprzedawał książkę, którą wygrał czyli po przekazaniu tego za ile teraz poszła spowodował że jego wkład tak na prawdę wniósł już nieliche wiano :D prawie 500 zeta nie licząc habitatu.

Opublikowano
Szału nie było ... Polska górą :D. No cóż ważne, że nie na paczkę fajek ;)

Szkoda że prędzej nie zauważyłem tej licytacji,zapewne koledzy z zagranicy szybciej by zadziałali,i może byłby lepszy wynik niż ten wczorajszy :? ...

Opublikowano

Wpłynęły środki od Kunty i w związku z tym "Akcję Charytatywną za rok 2015" uważam za zamkniętą . Dzięki Waszej ofiarności mimo niesprzyjających okoliczności kursowych zgromadziliśmy dużo więcej środków niż w roku 2014. Dokładnie licytacje i datki pozwoliły nam zgromadzić 3 588,64 zł co przy dzisiejszym kursie dolara wynosi mniej więcej 875 dolarów. Jeden strażnik zapewne przez kilka miesięcy powinien nosić naszą bluzę lub choć naklejkę :D . Co prawda troszkę pieniędzy ukradnie nam Pay Pal ale Ad na pewno będzie zadowolony a nasza brytyjska eskapada pokazała, że pod względem ofiarności Polacy są najlepsi na świecie :). Dla porównania napiszę, ze w 2014 roku było to odpowiednio 2 262,59 zł i 740 dolarów. Dziękuję jeszcze raz wszystkim tym, którzy się przyczynili do zebrania tej kwoty. Nie będę ich ponownie wymieniał ale ich czerwone nicki niech świecą w wątku i przydają im splendoru. Klub Malawi jeszcze raz udowodnił, że los ryb nie jest im obcy i poza czerpania z jeziora potrafią też mu pomagać !!! Następną akcję mam nadzieję zrobić pod koniec tego roku i z góry zapraszam na "Akcję Charytatywną za rok 2016". Dzisiaj napisze list do Ada i będę Was informował o wszystkim co się w tej sprawie wydarzy no i oczywiscie dokonam finalnego rozliczenia :D.

• Dziękuję 4
Opublikowano

Spodziewałem się straty kilkudziesięciu dolarów za przelew do USA ( będzie około 31 USD ) ale już PayPal ostro żyłuje kurs i z tego tytułu stracimy niestety następne 27 USD ) choć od wczoraj straciliśmy już 7 USD na samym kursie ( liczonym wg cen Internetowych ). Masakra z tymi bankami :). Swoją droga widział ktoś po ile chodzi dolar w kantorach ? Damy wiec jak do jutra nie ucieknie następna kasa około 800 USD.

Opublikowano

No ja liczyłem 4,14 bo 4,11 to chyba cena kupna ale w Pay Palu wychodzi mi przelicznik 4,31 ciekawy jestem ile w kantorze. Niestety i tak nie mam konta walutowego a przelew z niego pewno nie byłby za 0 zł

Opublikowano

a patrzylzs na przelew z konta bankowego - czasami ich przewalutowanie bardziej sie oplaca niz przez inne kantory. sa wolniejsi w zmianach - czasami mi tak sie udaje podczas przelewania kasy do polski

Opublikowano

Patrzyłem przelew do USA to bardzo droga zabawa a banki sobie groszy przy kursie też nie żałują byłoby jeszcze drożej. Najlepiej by było przelewać z PayPal ale wpłacić tam od razu dolary a je kupić w kantorze, jednak nie mam konta walutowego.

Opublikowano

Jednak coś lekko pokręciłem :). Te koszty wydały mi się bardzo duże i zacząłem grzebać w regulaminach. Koszt był liczony tak jakby pobierano mi kasę z konta a ja ją przelałem na konto PayPalu i koszt wyszedł 8,26 USD a na konto fundacji popłynęło 826 USD. Jest to nasz nowy rekord do pobicia w przyszłym roku :). Straciliśmy co prawda kilkanaście dolców na spadku kursu i wysokim kursie dolara na PayPalu ale generalnie nie jest aż tak źle a cała akcja była świetna i bardzo się cieszę, że ją zorganizowałem. Na razie wstawiam potwierdzenie z PayPala ( 1,25 zł zostało na przyszłą akcje :) ). Potwierdzenie z WBK dam na początku przyszłego miesiąca bo mam problem z wygenerowaniem ręcznie tego co dostaje na początku miesiąca :)

Jeszcze raz wszystkim bardzo mocno DZIĘKUJĘ !!!

post-6453-14695726528885_thumb.jpg

• Dziękuję 7
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.