Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję by w temacie Podstawy szybko wpisać te dane co w powitaniu i podać kiedy miałeś te spotkanie z zoologiem i od kiedy rybcie pływają - wnioskuję że 3 dni po zalaniu baniaka bo woda mętna :D .

Tu się tylko przywitałem z tobą.

powodzenia

Opublikowano

...szkoda ,że nie napisałeś kiedy je zalałeś i kiedy ryby wpuściłeś. Oraz nic nie napisałeś o parametrach. Aranżacja to rzecz gustu. O obsadzie koledzy już pisali. Mam nadzieję ,że cyrkulacja jest ok bo to w efekcie też wiąże się właściwymi parametrami.

Opublikowano
...szkoda ,że nie napisałeś kiedy je zalałeś i kiedy ryby wpuściłeś. Oraz nic nie napisałeś o parametrach.

Nie napisał i bardzo dobrze bo to nie dział o parametrach cyklu azotowym itp.

Opublikowano
Nie napisał i bardzo dobrze bo to nie dział o parametrach cyklu azotowym itp.

...ale mógł to napisać w innym dziale. A poza tym w dziale PRZEDSTAW SIEBIE I AKWARIUM nic nie szkodzi podać parametry opisując akwa . Nie mówię o dyskusji o parametrach.

Opublikowano
To akurat racja ;-) Rybka lubi pływać

-- dołączony post:

Zaczyna się to czego się obawiałem logując się tutaj. Chemicy, którzy dojeżdżają, każdego świerzaka zamiast wytłumaczyć.

PH 8,0

GH 12

KH 9

Innych testów nie robiłem.

Opublikowano
Zaczyna się to czego się obawiałem logując się tutaj. Chemicy, którzy dojeżdżają, każdego świerzaka zamiast wytłumaczyć.

Nikt nikogo tutaj nie chce dojeżdżać,załóż nowe posty w odpowiednich działach do tego przeznaczonych a pomoc na pewno otrzymasz ;)

Opublikowano

yankes141 - witaj na forum i niczego się nie obawiaj. Koledzy na forum to pasjonaci, którzy na pierwszym miejscu stawiają dobro hodowanych rybek. Stąd czasami irytacja, że znowu kogoś jakiś pseudo profesjonalista w sklepie potraktował po chamsku na zasadzie - byle sprzedać ryby. Wielu z nas tak zaczynało - mi też sprzedali 20 pyszczaków dobranych na podstawie kolorów do 70 litrowego akwarium ;). Ale od tego zaczeła się super przygoda z Malawi, więc w sumie pretensji nie mam. Co by było, gdyby mi wtedy 20 neonków zaproponował? ;) Czasami nawet zaczęcie czegoś od d.. strony ma swój sens.

Nikt nie wymaga, żebyś od razu wszystko wiedział. Czytaj FAQ, pisz w odpowiednich działach, na pewno ktoś Ci wytłumaczy wszystkie niejasności i pomoże.

A że prosimy o parametry wody - cóż - z fusów nikt wróżyć nie umie - z parametrów wody wręcz przeciwnie ;)

Powodzenia i radości w urządzaniu twojego kawałka Malawi!

• Dziękuję 2