Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie,mam w tym doświadczenie bo w morskim miałem ich kilka.Mój teraz jest na samej górze prawie.Co mogę teraz opisać to jest jakaś poprawa,jutro mam nadzieję będzie lepiej.

-- dołączony post:

Jest dziś ogromna poprawa,woda dużo czystsza,teraz powalczę z ustawieniem cyrkulacji bo na końcu akwarium utrzymuje się film bakteryjny.

Opublikowano

Jeżeli masz możliwość, to ustaw na ten film bakteryjny, coś co da Ci bąbelki. Ja też z tym filmem, miałem problem, jednak w narurowcu ustawiłem mocniejszą prace pompy, która stworzyła więcej bąbelków w tafli wody i film zniknął po 2h. Albo zakup skimmera :) i problem z głowy

Opublikowano
Mam skimer w kaseciaku,ale woda tak krąży,że go omija.

...pomyśl nad tym https://www.plantagarden.pl/filtry-powierzchniowe/2807-filtr-powierzchniowy-eheim-skim-350.html?gclid=CIfk79esscsCFesAcwodsHAHzw Chyba ,że rozbijesz jakimś falownikiem. Mam tak skimer.. dwie minuty i po filmie. Można kupić taniej jak 100 zł . Pokazałem w tym sklepie bo akurat tak znalazłem na szybko.

Opublikowano

Mam falownik,ale po tej samej stronie co co wylot z pompy i wodę spycha w jedną stronę,myślę,że jak się pobawię z ustawieniem to będzie dobrze.