Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja za akwa 200l z kominem dostałem.

Bo takich akwariów nie ma co zamawiać u Przemka tylko w sklepie w zoologu na bank wyjdzie taniej bo to co robi Przemek to majstersztyk i u niego zleca się większe akwaria wtedy cena jest sensowniejsza łącznie z transportem.

1/ uzupełnij profil o miejscowość bo jak się okaże że to np Marki k/ Wwa to na miejscu masz producenta i moim zdaniem nie gorszego od Przemka. Zrobi i szkiełko i stelaż przywiezie i wniesie do mieszkania.

Raz zamówiłem u miejscowego po Poznaniem fachmana(firmy) znanego i polecanego akwarium dla siebie i kolegi i jaki efekt. Ano taki, że koledze przywiozłem akwarium i świeciłem oczami za ta popelinę i chłam. Lepiej bym skleił w szopie bez dachu w zimę ze szwagrem i to po literku bez zapojki na dwóch. I to był ostsni raz kiedy u miejscowego klejacza zamówiłem akwarium .

Opublikowano
Fao a ja mam takie propozycję.

1/ uzupełnij profil o miejscowość bo jak się okaże że to np Marki k/ Wwa:D to na miejscu masz producenta i moim zdaniem nie gorszego od Przemka. Zrobi i szkiełko i stelaż przywiezie i wniesie do mieszkania.

ad1/ to będzie gruba szyba więc zdecydowanie front ewentualnie boki lub jeden ten widoczny z OW . Guardian jak będzie taka grubość szkła a cena atrakcyjna:rolleyes:

ad2/3 - bez komentarza

ad4 zamawiasz u fachowców a nie u szklarzy i oni wiedzą bez naszych porad jak grube i szerokie i ile wzmocnień dać, jak polerować krawędzie i bez polerowania ci nie zrobią itd - jak podasz wymiary szkiełka sami ci doradzą - musisz tylko znać wymiary i rodzaj filtracji i jakie tło kupisz by akwarium było od razu przystosowane.

ad5 - kolor silikonu moim zdaniem bez znaczenia i tylko kwestia twojego gustu. Ja mam wszystkie bezbarwne klejenia i nie widzę wad.

ad6 - by nie przepłacić postaraj się o 2-3 oferty uznanych firm a nie szklarzy i wybierz taką która będzie spełniała twoje oczekiwania i proporcje cena/jakości/kompletności usługi.

Od razu zamów stelaż z regulowanymi nóżkami.

Co do odległości to niestety z innej strony Wawy, ale nasza kochana autostrada bezpośrednio nas łączy :D. Dziękuję ci szczególnie za to, że jako pierwszy starałeś się odpowiedzieć na moje pytania, a także za deklaracje pomocy w sprawie kaseciaka (na 100% się odezwę jeszcze w tym, albo przyszlymtygodniu). Wiadomo, że można się dowiedzieć bezpośrednio od producenta, ale nie wiadomo czy powie ci prawdę. Z tego co czytam o Przemku, to wszystko byłoby ok, ale nigdy nic nie wiadomo. Ciekawe jest dlaczego tak mało tu wątków o szkle.

Opublikowano
Z tego co czytam o Przemku, to wszystko byłoby ok, ale nigdy nic nie wiadomo.

Hm... no właśnie o to chodzi, że u Przemka wszystko wiadomo. Potwierdza to wielu z nas. Jeżeli już chcesz wybierać wśród kilku producentów to koniecznie muszą to być firmy od których Ty lub ktoś znajomy ma zbiornik i oczywiście jest zadowolony. Dobrze jest jeżeli dobrych ocen jest więcej. Przy takim zbiorniku nie warto szukać najtańszej oferty. Ale oczywiście Ty decydujesz.

Opublikowano

Ja poleciłbym Ci firmę z Kolna (ok. 160 km od W-wy):

http://akwaria.biz/

Zamawiałem tam swoje akwarium.

Pełen profesjonalizm, wykonanie perfekcyjne.

Ja ze swojego baniaka jestem bardzo zadowolony.

Facet sprzedaje akwaria na całą Polskę i na export. Byłem tam i widziałem,

że nie jest to garażowa produkcja tylko duża hala, w której czekało na wywóz kilkadziesiąt różnej wielkości baniaków. Szczerze polecam, chociaż nie jest najtańszy.

Opublikowano
Tak, ale z tego co się orientuje, to pomoże zachodnie, a ja mieszkam 10km od Warszawy. Więc koszty transportu też nie małe.

A skąd dokładnie jesteś? Przemek robi akwaria perfekcyjnie i w dobrych cenach, ale jeśli mimo to, obawiasz się transportu, to w Markach jest sklep eRybka, zajmują się głównie morszczyzną, ale też świetnie kleją zbiorniki więc możesz do nich przedzwonić i poprosić o wycenę.

-- dołączony post:

Bo takich akwariów nie ma co zamawiać u Przemka tylko w sklepie w zoologu na bank wyjdzie taniej bo to co robi Przemek to majstersztyk i u niego zleca się większe akwaria wtedy cena jest sensowniejsza łącznie z transportem.

Raz zamówiłem u miejscowego po Poznaniem fachmana(firmy) znanego i polecanego akwarium dla siebie i kolegi i jaki efekt. Ano taki, że koledze przywiozłem akwarium i świeciłem oczami za ta popelinę i chłam

Stasiu, Henrykowi chodziło zapewne o eRybkę,to porządna firma ;)

edit : właśnie doczytałem resztę postów i zobaczyłem, że już Ci eRybkę polecono także sorki za dubel. Ale tak jak dalej koledzy piszą, takiego szkła nie zamówiłbym u szklarza tylko u konkretnej firmy typu Przemek, czy eRybka właśnie, o dowóz nie ma się co martwić, robi to wewnętrzny transport, a nie kurier. Szklarz tez Ci przecież będzie musiał jakoś to przywieźć ;)

Opublikowano
Stasiu, Henrykowi chodziło zapewne o eRybkę,to porządna firma

No mi tez nie chodziło o pierwszego lepszego klejacza tylko firmę Scorpion która to niby jest super hiper ;-).