Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od 2 dni mòj jeden samczyk nic nie je i praktycznie cały czas siedzi w kryjòwce.Od czasu do czasu pogoni jakąś rybe i to wszystko.Caly czas otwiera pyszczek i zamyka ale skrzelami normalnie oddycha.Moze dostał jakiegoś strzała w nocy od innego samca.Parametry wody są dobre a reszta ryb je i zachowuje się bez zmian,macie jakieś pomysły co z nim jest?

Opublikowano

A może to samiczka, która właśnie zaczyna inkubować? ;) Trochę za mało żeby napisać jednoznacznie co to jest, musisz obserwować rybę, czy nie ma śladów walki, wrzuć zdjęcie, jak uda Ci się zrobić to i nam będzie łatwiej coś podpowiedzieć może, napisz czym karmisz i w jakich częstotliwościach...

Opublikowano

na 100 % to samczyk .Cały czas jest pięknie wybarwiony nie widać żeby miał jakieś ubytki w łuskach.Dietę mam dla roślinożerców i pokarm ten od hodowcy,Ale jak mówie reszta śmiga po całym akwie i gryzą glony ganiają się tylko ten jeden osowiały.postaram się zrobić fotke

post-16340-14695724744542_thumb.jpg

Opublikowano
to mnie chłopaki uspokoiliście:)DZIĘKI.Będę go obserwować aż zacznie jeść pozdrawiam

a ile masz wszystkich Demonów ?

Opublikowano

Mam 15 szt z tym ze 2 samce siedzą za tłem i już 3 tydzień nie chcą wypłynąć a z przodu reszta,4 najbardziej wybarwione obrały terytoria (jeden z nich to ten poobijany)a reszta samice i moze z 2 mniejsze samczyki pływaja gdzie popadnie i są przeganiane od czasu do czasu przez fantastyczną 4.

Opublikowano

no to masz fajnie , ja mam 12 szt ..... Demonów trzeba mieć dużo , bo jak jest mało , to się wybiją :)