Arturos Opublikowano 21 Października 2015 #1 Opublikowano 21 Października 2015 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Chcę przedstawić moje pierwsze Malawi. Baniak 80x35x40 dostałem od znajomego (wiem, że to mało, ale od czegoś trzeba zacząć, obiecuje poprawę) 25 kg piachu (czy nie za dużo ?) 15 kg łupków Filtracja: biolog EHEIM 700l/h, mechanik aquael turbo 2000 Oświetlenie: 2x 18W Zalane: 15.10.2015 Ryby: na razie brak Proszę, napiszcie czy tak może być (na początek oczywiście) W niedalekiej przyszłości planują zakupić większy baniaczek - obiecuje pozdrawiam wszystkich
crav Opublikowano 21 Października 2015 #2 Opublikowano 21 Października 2015 na start może być... pisku daj z 3- 5 cm
deccorativo Opublikowano 21 Października 2015 #3 Opublikowano 21 Października 2015 Zalane: 15.10.2015 Ryby: na razie brak Proszę, napiszcie czy tak może być (na początek oczywiście) Jak masz naszą akceptację to ma być nadal Brak ryb a wykonane to http://forum.klub-malawi.pl/szablon-startu-biologii-wode-amoniakalna-wa-t26014.html
egon44 Opublikowano 21 Października 2015 #4 Opublikowano 21 Października 2015 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Chcę przedstawić moje pierwsze Malawi. Baniak 80x35x40 dostałem od znajomego (wiem, że to mało, ale od czegoś trzeba zacząć, obiecuje poprawę) 25 kg piachu (czy nie za dużo ?) 15 kg łupków Filtracja: biolog EHEIM 700l/h, mechanik aquael turbo 2000 Oświetlenie: 2x 18W Zalane: 15.10.2015 Ryby: na razie brak Proszę, napiszcie czy tak może być (na początek oczywiście) W niedalekiej przyszłości planują zakupić większy baniaczek - obiecuje pozdrawiam wszystkich Witam fajnie że odwiedziłeś forum żeby dowiedzieć się jak prawidłowo założyć baniaczek z odpowiednio dobraną obsadą pod litraż zapewne poczytałeś dział http://forum.klub-malawi.pl/faq.php co i jak ... Więc tak jak kolega ci napisał warstwa piasku 3-5 cm powinna starczyć(co do piasku najlepsza granulacja to 0.8-1.2mm max już do 1.5 mm)mniejszej granulacji będzie ci latał po baniaku...Co do kamoli moje zdanie jest takie że z łupków za bardzo nic ciekawego nie ułożysz ale jeśli tobie się podoba to ok,choć w galerii jest parę ładnych baniaków z łupków,może pomyślisz nad otoczakami lub serpentynitem itd...Filtracja ok...Oświetlenie jak kto woli sprawa gustu ...Co do obsady to wiadomo jakie ryby do twojego litrażu,ale to już w innym dziale się dowiesz...Start baniaka to już ci deccorativo podał linka czy wogóle go dobrze zacząłeś?...Ps.mam nadzieję że zbytnio nie zaśmieciłem tematu,jeśli tak to przepraszam...Aha Arturos przydała by się fotka twojego baniaka jak to wygląda
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Maja 2017 #5 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) ...posty z działu PRZEDSTAW się zostawiłem a resztę wydzieliłem do działu PODSTAWY aby kolega tam mógł pytać o wszystko co go interesuje. Edytowane 14 Maja 2017 przez AndrzejWalb 1
Rekomendowane odpowiedzi