Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodzeniem trzymałem non-mbune w akwa 120 cm długie. Wiele gatunków aulonek, copadio, nawet zdarzyło mi się kilka miesięcy, że zamieszkał w takim akwa terminator ;-) tj. compressiceps. Wszystko kwestią wystroju i gęstości zarybienia.

Opublikowano

MekkaB - dałoby radę odszukać w pamięci, które gatunki (aulonek i copadichromisów) lepiej, a które gorzej funkcjonowały w 120cm?

Spiochu - piszesz z własnego doświadczenia?

Opublikowano

Miałem na myśli drapieżnika. I nie, nie miałem doświadczenia - wystarczy mi to opisane na forum przez innych. Chyba, że chodzi Ci o doświadczenie z więzieniem ;) To wtedy.... nie, też nie miałem ale tu doświadczenie życiowe podpowiada mi, że nie chciałbym i nie byłoby to miłe.

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Z powodzeniem trzymałem non-mbune w akwa 120 cm długie. Wiele gatunków aulonek, copadio, nawet zdarzyło mi się kilka miesięcy, że zamieszkał w takim akwa terminator ;-) tj. compressiceps. Wszystko kwestią wystroju i gęstości zarybienia.

Kilka miesięcy to nic w porównaniu do całego życia ryb. Kilka miesięcy to można nawet mieć w akwarium 120cm 50 gatunków pyszczaków bo to małe rybki. Rok, dwa to już wychodzą kwiatki i nie pisz mi kolego, że Twój Compressiceps po takim czasie był zachwycony pobytem z małymi "fekalisuami" jak to Stan pisze. Pierdaszysz Pan głupoty i tyle w temacie!

Opublikowano

Spiochu – tak jak myślałem, nie byłeś we więźniu – więc po co o tym pisać – zwłaszcza, że jesteśmy na forum o rybkach.:D

Guban88 - Mchenga thinos należy do utaka.

MekkaB – daj się pociągnąć za język (po poście JemioloSeba, to chyba nieaktualne)

Pierdaszysz Pan głupoty i tyle w temacie!

JemioloSeba – dziękuję za rzeczowy i konstruktywny udział, zachęcający Kolegę MekkaB do podzielenia się swoimi obserwacjami.

Opublikowano

Tomciu a jakich konstruktywnych uwag oczekiwałeś od gościa, który sam pisze, że trzymał KILKA MIESIĘCY non mbunę z predatorem i to nie byle jakim w 120cm? Czego się spodziewałeś? Że koleś napisze, że wszystko było super i poleca? No bo na pewno tak by było.

Skoro tak to ja mam non mbunę ale bardzo podoba mi się Dimidio Stana więc jutro zamawiam bo kolega miał przez miesiąc czy dwa i było OK. No skoro było OK u niego to co może się stać u mnie? Jutro kupuję i koniec kropka.

• Dziękuję 3
Opublikowano

1/ MekkaB to nie gościu, tylko nasz kolega, który ma swój udział na naszym forum.

2/ Kto z nas nie jest bez grzechu:

1/ różne „zjawiska” występujące przy hodowli drapieżników (można załączać filmiki)

2/ los nadmiarowych samców (na końcu łańcucha, tak jak w padatku VAT, jest „płatnik”)

3/ trzymanie singli ( oj, czy nie ma związku z pkt 2)

4/ aspekty humanitarne trzymania zwierząt w niewoli

5/ niszczenie przyrody poprzez odłów ryb w środowisku naturalnym

6/ los zbędnych rybek przy „tworzeniu rybek sztucznych”

7/ łączenie biotopów

8/ …………?

Wątek nie zajmuje się różnymi sposobami „eutanazji”, bo przecież nikt nie wie o co chodzi….

3/ Jeżeli przyjąć, że MekkaB jest grzesznikiem (w sumie nie bardzo miał możliwość obrony) to lepiej się uczyć na błędach innych

4/ Wiedza jest zbiorem różnych doświadczeń - jeśli część doświadczeń jest "cenzurowana", to wiedza jest delikatnie mówiąc niepełna.

Dobra - koniec OT.