Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie to mogłeś kupić samą głowicę cyrkulującą (Circulator), a nie kompletny filtr wewnętrzny (Turbo), ale skoro już zamówiłeś to za późno na takie rozważania. Jeśli masz kubeł jako biologa to odepnij ten koszyk z ceramiką i możesz wykorzystać gąbkę, którą otrzymasz w zestawie (choć z tego co kojarzę ta gąbka jest dość mała pod względem gabarytów i nie wiem czy w przyszłości nie trzeba jej będzie zmienić na coś większego, ale o tym się przekonasz gdy wszystko uruchomić i zobaczysz jak filtr będzie zdawał egzamin jako mechanik.

Przed umieszczeniem filtra w akwarium, odlej trochę wody z akwarium i oplucz filtr w wodzie akwariowej.

Z zapytaniami w sprawie jakości wody w zbiorniku zapraszam do odpowiedniego działu: Woda

Opublikowano

Ahh faktycznie patrzałem na (Circulator) a Zakupiłem (Turbo filtr wewnętrzny). Pośpiech robi swoje :) Ale tak jak mówisz kawałek dodatkowej rurki dłuższa gąbka i jakoś obleci. A ceramika przyda się do biologa :)

-- dołączony post:

Sorki, że tak męczę ale nasuwa mi się kolejne pytanie. Przy zamontowanej deszczowni na tylnej szybie akwarium, w którą stronę wylot z mechanika skierować w celu zapewnienia właściwej cyrkulacji? Bo chcę puścić wzdłuż tylnej szyby w kierunku wlotu do filtra zewnętrznego.