Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej

Ty sabotage jesteś z Gdyni. Bierzesz piasek z jakiegoś konkretnego miejsca? Bo po mojemu to najładniejszy w okolicach 3miasta jest ten w sobieszewie?????

A czy może używa ktoś piasku który jest na plaży w miejscowości Dębki (lub podobnego). Jeżeli ktoś tam był to wie o czym mówię. Tam na plaży jest drobniuteńki jak mąka bialutki piaseczek. I jak sobie w tym roku na nim leżałem to pierwsze co mi przyszło do głowy to czy nadawałby się do akwa?

pozdro

Bralem z okolic dzikiej plaży na Rewie, nie badałem go laboratoryjnie, patrze, jest czysty, OK, nadaje sie :P

Co do Grysu, taki piach jest ok, nawet z jasnym oswietleniem, tyle, ze wypada go przelamac, ciemniejszym tlem/skalami..

Generlanei czym jaśniej, tym "płochliwiej"

Opublikowano

podłączę się...

był ktoś i macał piach na plaży w świnoujściu, bo dzisiaj przytachałem ze spaceru z dzieckiem 30kg (w wózku) i tak jakoś na pierwszy rzut oka wydaję mi się za drobny...

nie jest to mąka, ale do piasku akwariowego, jaki mam u bojownikow to jednak mu trochę brakuję...

co o tym sądzicie - ciężko opisać granulację, a zmierzyć nie mam jak :D

może jakieś sugestie...?

bo kolor ma idealny do mojej koncepcji...

Opublikowano

piach bez płukania i gotowania wrzuciłem do baniaka - nic się złego nie dzieje, piach wziąłem z wydm - czyściutki , z wydm z półwyspu helskiego pomiędzy Władysławowem a Chałupami !

Polecam

Opublikowano

ja zawsze biore piasek z plazy

nigdy nie gotuje, jedynie plucze porzadnie w goracej wodzie i wsio

a pare ton juz takiego piachu zuzylam