kos4 Opublikowano 27 Września 2015 #1 Opublikowano 27 Września 2015 Witam nazywam się Tomek,jestem z Górnego Śląska i przymierzam się do startu baniaka z małym skrawkiem Malawi o wymiarach 200x40x60 czyli 480 litrów. Akwarium już jest zamówione i się klei(szkło 12cm).Szerokość mnie ogranicza ponieważ wizję mam aby stało w przedpokoju na szafce 200x40x100h którą już mam. Chciałbym aby w akwa było kolorowo..Marzą mi się takie rybki 2+6: 1.Maylandia estherae OB 2.Pseudotropheus demasoni 3.Metriaclima elongatus chailosi 4.Cynotilapia afra "cobue" 5.Aulonocara jacobfreibergi Proszę o poradę bo z obsadą jestem zielony Pozdrawiam
cactus Opublikowano 28 Września 2015 #2 Opublikowano 28 Września 2015 Aulonka odpada ze wzgl. na dietę.
MatiK Opublikowano 28 Września 2015 #3 Opublikowano 28 Września 2015 Ja z uporem do Demasoni będę polecał Labeotropheus Trewavasae Mpanga i Pseudotropheus Acei Luwala, tym bardziej w większych baniakach
kos4 Opublikowano 28 Września 2015 Autor #4 Opublikowano 28 Września 2015 Dzięki za zainteresowanie, czyli pozycja nr 5 odpada-dziwi mnie to że ryby mają dietę przecież wszystkie "dobrze" wyglądają .Pseudotropheusy są ok-pomyślę nad nimi(czym najlepiej je karmić?). Chciałbym aby było trochę agresywnie w baniaku.
MatiK Opublikowano 29 Września 2015 #5 Opublikowano 29 Września 2015 Są Demasoni - będzie agresywnie Labeotropheusy też nie należą do aniołków... Co do karmienia to Spirulina (np. O.S.I) i pokarmy roślinne wysokiej jakości (np. Dainichi, Hikari, może być Sera Flora...) 1
Rekomendowane odpowiedzi