Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nazywam się Tomek,jestem z Górnego Śląska i przymierzam się do startu baniaka z małym skrawkiem Malawi o wymiarach 200x40x60 czyli 480 litrów.:)

Akwarium już jest zamówione i się klei(szkło 12cm).Szerokość mnie ogranicza ponieważ wizję mam aby stało w przedpokoju na szafce 200x40x100h którą już mam.Będzie filtracja narurowa na pompie alpha2 25/60(2 korpusy równolegle przed pompą i 3 korpusy biologia-każdy z możliwością zakręcenia zaworu).W mechanikach będą sznurkowe 100mikronów,natomiast nie wiem co włożyć do biologii, myśłałem o matrixie i purigenie-czy to dobry wybór? Wodę w mieszkaniu mam 8ph.Oświetlenie led,tło zrobie sam z łupków,piasek czytałem że granulacja od 0,8 wzwyż-Chciałbym aby w akwa było kolorowo..Marzą mi się takie rybki 2+6:

1.Maylandia estherae OB

2.Pseudotropheus demasoni

3.Metriaclima elongatus chailosi

4.Cynotilapia afra "cobue"

5.Aulonocara jacobfreibergi

Proszę o poradę bo z obsadą jestem zielony

Pozdrawiam

post-16351-14695724382197_thumb.jpg

post-16351-14695724386285_thumb.jpg

Opublikowano

Utworzyłem odrębne wątki tematyczne w odpowiednich działach poświęconych obsadzie:

http://forum.klub-malawi.pl/obsada-200x40x60-t25999.html

oraz filtracji:

http://forum.klub-malawi.pl/filtracja-narurowa-200x40x60-t25997.html

Proszę o przestrzeganie obowiązujących na forum zasad oraz poruszanie poszczególnych zagadnień w odpowiednich działach.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witaj ;) Przy powierzchni dna 200x40, zrezygnowałbym całkiem z wewnętrznego tła. Nawet łupki odejmą te kilka cm... i zostanie coś a'la "akwaria ścienne"

• Dziękuję 1