Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy posiadam zakupione akwarium 150x50x60 i mam pytanko czy komoda którą mam na foto wytrzyma taki ciężar. Komoda jest dość solidnie zrobiona z grubego materiału. Tylko że z tylu nie ma plecków tylko zwykłą dyktę i w otwieranych szafkach niestety zwykle półki i nie wiem czy da radę. W razie co jestem w stanie na wierzch położyć jeszcze jeden blat żeby się nie ugięła za mocno i z tyłu dać pełną płytę. Co sądzicie proszę o opinie. Pozdrawiam.

post-11102-14695724271591_thumb.jpg

post-11102-14695724271865_thumb.jpg

Opublikowano

Ja osobiście nie spałbym spokojnie gdybym miał akwarium na takiej szafce. Pamiętaj że tylko woda w akwarium to pół tony. W/g mnie szafka Ci się złoży jak domek z kart jak jej nie wzmocnisz.

Pod takie akwarium zalecam kupno stelażu.

Opublikowano

jeśli blat ma podporę na tych dwóch środkowych pułkach, to ja osobiście dołożyłbym, pełne plecy 18mm i możesz śmiało stawiać.

edit: a i to samo pytanie dotyczy, nóżek min 6, a dobrze 8 tj. po 2 na każdą pionową pułkę

Opublikowano

Dołóż plecy z płyty 18mm, jeśli półki są luźne to skręć je do pionowych przegród.

Na spodzie podejrzewam że jest tylko listwa maskująca na froncie. Dołożyłbym nogi z płyty pod pionowe przegrody.