Post_Mortem Opublikowano 11 Września 2015 #11 Opublikowano 11 Września 2015 Panowie Msobo jest kilka odmian i jedynie Magunga ma samice pomarańczowe. Zgadzam się, tylko pisząc ogólnie o msobo, chyba każdy z nas ma na myśli odmianę Magunga ;-) Cytuj
Mortis Opublikowano 11 Września 2015 #12 Opublikowano 11 Września 2015 Ja mam samicę Magunga F1 z Aquaafrica i u mnie jest żółta. Młode osobniki są jak najbardziej pomarańczowo-łososiowe. Co do zdjęcia Pereza jest trochę przyciemnione więc barwę ciężko jest jednoznacznie ocenić. Cytuj
luksOn Opublikowano 11 Września 2015 Autor #13 Opublikowano 11 Września 2015 Dzięki za odpowiedzi. Martis zbiornik już udekorowany i zalany teraz tylko cierpliwe czekać. A co do obsady to co proponujecie za gatunek zamiast Maylandia estherae żeby pasował do pozostałych? Niekoniecznie kolorem bardziej chodzi o żywienie i temperament. Pozdrawiam Cytuj
Post_Mortem Opublikowano 11 Września 2015 #14 Opublikowano 11 Września 2015 Wieczorem wrzucę dla porównania niekorygowane fotki swoich samic msobo Magunga. Znów zejdę z tematu, ale niektóre ryby oferowane przez AquaAfrika mogą budzić zastrzeżenia (mam tu na myśli popularne na rynku gatunki). Nawet komuś kogo nie za bardzo lubię nie życzyłbym P. acei jakie otrzymałem od tego przedsiębiorcy. Cytuj
Mortis Opublikowano 11 Września 2015 #15 Opublikowano 11 Września 2015 To są moje samice msobo Magunga Cytuj
Mortis Opublikowano 11 Września 2015 #16 Opublikowano 11 Września 2015 Dzięki za odpowiedzi. Martis zbiornik już udekorowany i zalany teraz tylko cierpliwe czekać. A co do obsady to co proponujecie za gatunek zamiast Maylandia estherae żeby pasował do pozostałych? Niekoniecznie kolorem bardziej chodzi ożywienie i temperament. Pozdrawiam Ja bym polecił rdzawego lub Cynotilapia hara Gallireya Reef Cytuj
Bezprym Opublikowano 11 Września 2015 #17 Opublikowano 11 Września 2015 Ja bym proponował Labidochromis Perlmutt do kolorów żółtego i niebieskiego doszedł by ci biały. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka Cytuj
luksOn Opublikowano 11 Września 2015 Autor #18 Opublikowano 11 Września 2015 A co myślicie o świderkach wpuszczać do baniaka czy nie. Cytuj
egon44 Opublikowano 11 Września 2015 #19 Opublikowano 11 Września 2015 A co do obsady to co proponujecie za gatunek zamiast Maylandia estherae żeby pasował do pozostałych? Niekoniecznie kolorem bardziej chodzi o żywienie i temperament. Pozdrawiam Zamiast Maylandia estherae proponuje Iodotropheus sprengerae(pyszczak radzawy) który z saulosi i maingano bez problemu sobie poradzi.Z ich wyżywieniem też nie będziesz miał problemu . A co do świderków jak nie chcesz mieć potem ich plagi to ja bym nie dawał ich do zbiornika,choć w jakimś tam stopniu są może pożyteczne bo likwidują strefy beztlenowe w piasku,ale ja bym się dwa razy zastanowił dając je do swojego baniaka...To tylko moja sugestia, decyzja i tak należy do ciebie Pozdrawiam Cytuj
luksOn Opublikowano 12 Września 2015 Autor #20 Opublikowano 12 Września 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi