Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dziś w auchanie i dostałem takie krewetki:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/13badd02f68f117f

aktualnie czekam aż się rozmrozi(wyciągnąłem jedna sztukę,reszta trafiła do zamrażalki)

następnie sparzę gorącą wodą (i tu pytanie czy nie pozabijam wartości odżywczych?)

następnie odetnę ten ogonek,posiekam drobno bądz zmiksuje i bedzie gotowe do podania.

sądzę że jedna sztuka w zupełności wystarczy.A jak się to ma, drodzy akwaryści do intensywności karmienia tzn,czy jak będę podawał 2 razy na tydzień moim pyskom takie krewetki czy będzie dobrze?

pozdrawiam

Opublikowano

Uważaj z krewetką bo jest wysokokaloryczna, moim zdaniem raz w tygo dniu wystarczy. Też mam z Auchuan i nie miałem przebojów po karmieniu ryb. Drobno siekaj i powinno być ok. Co do ilości krewetek to zobaczysz czy jedna starczy, ją nie sparzałem tylko obmyłem pod bieżącą wodą.

Opublikowano

nie no dwa razy w tygodniu nie będzie źle. Jak mnie pamięć nie myli to białka w krewecie jest coś w granicach 10-13% no i jest to białko łatwo strawne.

Opublikowano

i po pierwszym karmieniu:) przypadło im to do gustu widać wcinały aż miło było patrzeć 1 sztuka w zupełności wystarczyła,niema co przesadzać:)

dziekuje za wszystkie podpowiedzi i zainteresowanie:)

Opublikowano

"Krewetka biała gotowana obrana z ogonkiem" - to na tych z Auchan.

"Cooked and deep frozen" - to na tych od piotriola.

Nie wiem jak jest z Twoimi z Intermarche :)

Ale zaciekawiłeś mnie i znalazłem takie coś na jakimś forum:

" zielone krewetki, czy jak kto woli "szare", sa to krewetki surowe

rozowe krewetki sa rozowe dlatego, ze sa ugotowane/usmazone"

Wysłane z telefonu

Opublikowano
rozowe krewetki sa rozowe dlatego, ze sa ugotowane/usmazone"

Bzdura, mam takie różowe i na bank są to krewetki surowe bez dwóch zdań. Non stop je kroje więc bym się kapnoł że gotowańca kroje ;-)