Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e

Klasyka. Miałem też okazję widzieć Ngarae, ale wydaje mi się, że przy "mroczności" mojego zbiornika jednak by się zgubiły. Natomiast dlaczego o nich pomyślałem? Bo przy wszystkich zaletach acei nie rosną do takich rozmiarów jak właśnie klasyki ;) Zapewne p.a. urosną nieco większe od pozostałych dwóch gatunków.

No to mógłbyś się zdziwić. U mnie Ngary są większe i masywniejsze od "klasyków". Powodzenia.
Opublikowano
No to mógłbyś się zdziwić. U mnie Ngary są większe i masywniejsze od "klasyków". Powodzenia.

To wszystko zapewne dzięki wodzie do podmianek, tak starannie za każdym razem przez Ciebie przygotowywanej ;-)

Przyznam szczerze, że ja nie za bardzo rozumiem wypowiedź Kolegi juppi w kontekście "klasyków" bo nie wynika z niej jednoznacznie, że pisząc o klasykach ma na myśli P. acei Luwala ;-)

Opublikowano

Przyznam szczerze, że ja nie za bardzo rozumiem wypowiedź Kolegi juppi w kontekście "klasyków" bo nie wynika z niej jednoznacznie, że pisząc o klasykach ma na myśli P. acei Luwala ;-)

Tak. Chodziło mi o Pseudotropheus Acei Luwala. Chociaż taka mała zagadka: zdaje się, że u Malawiana na stronie tej oto: http://www.malawian.pl/oferta-z-importu/slowacja/malawi-odow-slowacja są wyróżnione "acei" oraz "acei luwala". ;))

• 3 lata później...
Opublikowano

Dzień doberek :))

Pozwolę sobie odświeżyć starocia :)) Ale powiem Wam coś: 3,5 roku zajęło mi dojrzenie do non-mbuny. :))

Od 4 dni w akwarium pływają maluchy:

- mdoki x10, yellow x12 i aulonocara lwanda hai reef 2+4 

Pozdrawiam wszystkich! :))

15505839664121393617151554053276.thumb.jpg.7a04b6d28073eaa0c524d0ab42e15bfe.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Witam w gronie non-mbuna :)

Mdoki już pływają jak łososie pod prąd falownika?

U mnie uwielbiają to robić.

Fajny ten trzeci wybór.

Edytowane przez Falcowski
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

IMG-20190217-WA0010.thumb.jpeg.d9ca5848178d969c76c1a978ae5d665d.jpegWiększą frajdę mają z przekopywania piasku :)) Ale może dlatego, że falownik bardziej nastawiony na łamanie tafli a maluchy mają wyraźny kłopot z podplywaniem tak wysoko. 

A powyżej samczyk lwanda 6-7 cm w towarzystwie pozostałych maluchów

Edytowane przez juppi
Literówka
  • Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Falcowski napisał:

Witam w gronie non-mbuna :)

Fajny ten trzeci wybór.

Dzięki :) Zimbabwe Rock też mi przez myśl przechodziły :) O mały włos a mielibyśmy identyczną obsadę :))

• Lubię to 1