adamirlandia Opublikowano 7 Sierpnia 2015 #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam , akwarium 200 litrow mam pytanie do obsady jest juz 3 Pseudotropheus demasoni nie wiem plci dokupie jeszcze kilka . Mam takze dwie takie : http://rybyakwariowe.eu/ryba-akwario...red-pyszczaki/ samca i samice, dokupie jeszcze samice do haremu . Co byscie jeszcze proponowali do tej obsady . Pozdrawiam
timi-akwaria.pro Opublikowano 7 Sierpnia 2015 #2 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Twój baniak nadaję się na max. dwa gatunki. Trzeci to kiepski pomysł.
adamirlandia Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor #3 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Moze kiepski , na razie to tylko pomysl wiec jak mozna prosic o glosy jakie gatunki by pasowaly do tych co juz sa .
egon44 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 jakie gatunki by pasowaly do tych co juz sa . Witam a może byś poszedł w obsadę jednogatunkową z Pseudotropheus demasoni ale nie wiem jak by to się spisało w 200l co masz,z uwagi na agresywność tych rybek,bardziej to mógłbym ci zaproponować zamiast demasoni harem Pseudotropheus saulosi,a do nich jeszcze harem Iodotropheus sprengerae lub zamiast nich Pseudotropheus maingano lub jeszcze Labidochromis perlmutt
MrJoxton Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #5 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Saulosi odpada ze względu na podobieństwo samców. Adamie jeśli bardzo chcesz, to możesz dokupić jeden niewielki gatunek, np. I. sprengerae, L. caeruleus. Ps. Nie mogę otworzyć linku, więc nie wiem co tam masz. Jeśli jednak dokupisz samicę to zapomnij o trzecim gatunku.
adamirlandia Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor #6 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziekuje z podpowiedzi Jest tam Zebra Red, mam parke nawet widze ze maja dwa maluchy , mowisz zeby nie dokupowac samicy i wtedy mozna dolozyc np . Labidochromis caeruleus ? Z drugiej strony te Pseudotropheus demasoni sa pikekne i mysle o dokupiemiu kilku samic bo wydaje mi sie ze mam 2 samce i jedna samice .
stan Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #7 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Do akwarium 200l nie nadaje się żadna metriaclima zebra , a takową masz ( red) . Są to za duże i za bardzo terytorialne ryby do takiego akwarium.
MrJoxton Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #8 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Stan ma racje, zebra nie na ten litraż. Lepiej będzie jak je oddasz. Dokup demasonów do pełnego stada i wybierz jakiś mały gatunek jak tak Ci zależy.
MatiK Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #9 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 A nie myślałeś o jednogatunkowym z samymi Demasoni? Wyglądałoby super MrJoxton jesteś pewien tego, co radzisz? Adamie jeśli bardzo chcesz, to możesz dokupić jeden niewielki gatunek, np. I. sprengerae, L. caeruleus. Labidochromis Caeruleus to inna dieta, nie łączy się ich z Demasoni... Nie wspominając już o tym, że nie powiedziałbym o Yellow, że są niewielkie (w porównaniu do Saulosi, Demasoni, czy nawet Sprengerae)
Rekomendowane odpowiedzi