Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@thomas77 mocny argument ^^ Jeżeli ja widziałem akwaria ludzi ,które miały po 50 l i też się ryby mnożyły to oznacza,że miały niesamowite warunki ,czy starały się przetrwać ?

Musisz się zastanowić czy chcesz być miłośnikiem ryb z tego biotopu, czy przysłowiowym Frankiem który wpakował 30 ryb do 112 l i się mnożą więc mają najlepsze warunki jakie mogą mieć.

EOT.

widzisz nie zrozumiałeś dobrze mojego postu,napisałem co często się widzi .Ironizując troszkę odpowiedziałem na pytanie czy chcę do baniaczka dać więcej niż jeden gatunek,tak chcę ale nie muszę;) cały czas się zastanawiam czy może wpuszczę sobie jeden gatunek np: alunocara fire-fish lub stuartgranti 1+2 i też będzie .Lub socolofi +yellow 1+2 i na 6 pyśków wystarczy ...

Opublikowano

Jeżeli sam wiesz lepiej,to nie widzę żadnego sensu w twoim wątku kolego. Ryby ,o których mówisz rosną zdecydowanie za duże do 112l.

Opublikowano

a bierzesz pod uwagę że ryby małe ok 3cm z dnia na dzień nie urosną do 10 cm i zanim urosną może się doczekają większego zbiornika?:rolleyes:

Opublikowano

Pojechałem dziś po południu do Wieliczki do znajomego hurtownika i zakupiłem 20szt młodzieży:

5-Pseudotropheus saulosi

5-Pseudotropheus socolofi

5-Labidochromis yellow

5-Labidochromis mbamba bay

wszystkie maja po ok3 cm po godzinie już zaczynają pływać spokojnie po całej toni ,najwcześniej za kilka miesięcy część najprawdopodobniej zmieni właściciela lub akwarium na większe;)

Opublikowano
Pojechałem dziś po południu do Wieliczki do znajomego hurtownika i zakupiłem 20szt młodzieży:

5-Pseudotropheus saulosi

5-Pseudotropheus socolofi

5-Labidochromis yellow

5-Labidochromis mbamba bay

wszystkie maja po ok3 cm po godzinie już zaczynają pływać spokojnie po całej toni ,najwcześniej za kilka miesięcy część najprawdopodobniej zmieni właściciela lub akwarium na większe;)

Wydaje mi się że źle dobrałeś rybki do twojego baniaczka 112l no poza Pseudotropheusem saulosi ;),mogłeś kupić 10szt narybku saulosi,bo raczej marne szanse na to że będziesz miał harem z tych 5 sztuk