Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No tak a którego acei planujesz

Acei złotopłetwy:) to jak mam wybierać pomiędzy rdzawym a yellow a chodzi jedynie o estetyke to jednak wole yellow ;) nie przeszkadza mi,że będzie dużo żółtego ;)

Decyzja ostatecznie podjęta będzie acei yellow mingano i saolusi ;)

A co do karmienia bo mie chce juz zakładać nowego wątku karmić całą obdade 50/50 roslinne i mięsne ?

Opublikowano

No cóż, pod względem karmienia rdzawy na pewno jest bardziej uniwersalny niż yellow. Yellow powinien mieć przewagę mięsnego, reszta roślinnego. W/g mnie możesz to pogodzić stosując wyłącznie pokarmy sztuczne (granulat, płatki). Jest dużo takich pokarmów z udziałem składników pochodzenia zwierzęcego, łatwo przyswajalnych dla yellowa i reszty. Do tego spirulina i masz gotową dietę. Ja swoją non-mbunę! od kilku miesięcy karmię wyłącznie granulatem i ryby śmigają aż miło...i ładnie rosną.

Opublikowano
No cóż, pod względem karmienia rdzawy na pewno jest bardziej uniwersalny niż yellow. Yellow powinien mieć przewagę mięsnego, reszta roślinnego. W/g mnie możesz to pogodzić stosując wyłącznie pokarmy sztuczne (granulat, płatki). Jest dużo takich pokarmów z udziałem składników pochodzenia zwierzęcego, łatwo przyswajalnych dla yellowa i reszty. Do tego spirulina i masz gotową dietę. Ja swoją non-mbunę! od kilku miesięcy karmię wyłącznie granulatem i ryby śmigają aż miło...i ładnie rosną.

Ok a dokladne nazwy takich karm mozesz podac ? Moga byc te z gornej polki ;) nawet bylo by to wskazane ;)

Opublikowano

Zaproponowałem Ci jeden ze sposobów poradzenia sobie z konfliktem żywieniowym, tak żeby wszystko było ok. Inni zaproponują Ci pewnie inne rozwiązania. Załóż oddzielny wątek, w odpowiednim dziale, żeby nie mieszać tematów i żeby umożliwić innym zainteresowanym tym tematem przeczytanie tych propozycji w odpowiednim miejscu... ew. przewertuj forum..jest tu tego dużo. Jeśli chodzi o firmy i rodzaje pokarmów, to jest z czego wybierać. Ja mam mięsożerców, więc moja i twoja dieta będą się trochę różnić. U Ciebie będzie większy udział spiruliny.

Opublikowano

Ok temat zywienia juz wisi w odpowiednim dziale ;) zatem zapraszam wszystkich tam odnosnie zywienia mojej obsadki wszystkim udzielajacym sie w tym watku dziekuje ;) bardzo mi pomogliscie ;)