Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może i ja się wypowiem osobiście nie odczuwam by forumowy kolega Henryk przywłaszczał sobie czyjeś pomysły czy zasługi.To że nie wymyślił amquela to chyba oczywiste podobnie jest z kaseciakiem, biopolimerami,purolitem, atramentem i wieloma innymi rzeczami które Henryk uparcie wyszukuje i nam prezentuje.Przyczynia się on jednak do rozpowszechniania metod/produktów o których mało kto słyszał a są mega skuteczne i ,że tak powiem ruszają temat do przodu. Odczuwam natomiast u niego niespożytą energie do dzielenia się "swoimi wynalazkami" za co serdecznie mu tu dziękuje. Trzeba przyznać ,że wielu akwarystów na obydwu forach KM i KMT korzysta z wiedzy którą zdobywa przeprowadzając swoje testy i wielokrotnie wraca do jego postów i tematów.

Także drodzy koledzy nie zaśmiecajmy wątków o charakterze merytorycznym osobistymi wycieczkami i rozmywaniem tematu;)

• Dziękuję 3
Opublikowano

@Mortis

Powiem szczerze, że gubię się czytając Twoje posty bo czym dłuższe to czytając zaczyna mnie to nużyć i nie przyswajać tej wiedzy, którą starasz się przekazać. Może poprostu nie przyswajam wiedzy w taki sposób jak to przedstawiasz.

Nie traktuję Twojej wypowiedzi szczerze. Należysz do zwolenników deccorativo i po prostu go bronisz. Proszę Cię zatem o konkrety jeśli chcesz uzyskać odpowiedzi.

Jeśli nie rozumiesz, co piszę, to nie czytaj. Jeśli Cię to nudzi, to nie czytaj. Nikt Cię przecież nie zmusza do czytania.

@JEFFIK

Olobolo podziękuj koledze Decco za to, że ma chęci na testowanie różnych specyfików albo jak masz z tym problem to sam to rób

Z całym szacunkiem, ale to ja wiem, komu i za co dziękować. Deccorativo mogę podziękować za popularyzację różnych technik akwarystycznych tu na forum. Jednak sposób wykonania pozostawia wg mnie wiele do życzenia. Wyciągam do niego rękę. Jeśli nie chce ze mną współpracować, nie musi. Zobowiązuję się tu publicznie, że mogę mu podesłać (nawet przez pośrednika) w wolnej chwili materiały, linki, żeby się podszkolił i wtedy będzie miało to naprawdę inny wymiar.

Zresztą te cykle, które piszę od kilku tygodni mają na celu właśnie zachęcenie Was wszystkich do pogłębiania wiedzy, żeby nie było takich przypadków jak tutaj, w tym wątku (o innych już nie wspomnę).

... i załatw to po męsku na PW!...bo to nie ten temat.

Chyba nie czytałeś mojego wpisu uważnie to po pierwsze. Po drugie sprawa dotyczy tego tematu, bo poruszam bardzo ważny aspekt: „Uważajcie ludziska co lejecie do akwarium, bo Deccorativo nie jest ekspertem w tej dziedzinie”. Zresztą nie będę powtarzał mojego pierwszego wpisu w tym wątku.

Po trzecie raz napisałem do niego dawno temu odnośnie filtra panelowego. Myślę, że nie chciałby, abym publicznie zacytował jego odpowiedź. Uznałem, że dalsze pisanie nie ma sensu.

Nie dość, że przemawia przez Ciebie zazdrość "by decco" to może Ty w końcu przedstawisz swoje "roślinne Malawi", które tak zaciekle promujesz bo jak na razie to nic ciekawego o tym nie napisałeś

Wiesz co... Jako zwolennik Deccorativo, to Ty niepotrzebnie próbujesz mi imputować rzeczy tak infantylne, aż nawet nie mam zamiaru tego komentować.

A swoją wypowiedzią o tym, że i tak skończysz ze "zwykłym Malawi" dobiłeś sobie gwoździa.

Zupełnie nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

@Patryk1009

To może i ja się wypowiem osobiście nie odczuwam by forumowy kolega Henryk przywłaszczał sobie czyjeś pomysły czy zasługi.

No to musisz dużo poczytać I dużo się jeszcze dowiedzieć. Zresztą widzę, że konkretne przykłady są dla Ciebie niczym. Ciężko prowadzić dyskusję z kimś, kto za nic ma konkretne argumenty i fakty.

Trzeba przyznać ,że wielu akwarystów na obydwu forach KM i KMT korzysta z wiedzy którą zdobywa przeprowadzając swoje testy i wielokrotnie wraca do jego postów i tematów.

Trzeba też przyznać, że jego „testy” mają niewiele wspólnego z prawdziwymi testami.

Także drodzy koledzy nie zaśmiecajmy wątków o charakterze merytorycznym osobistymi wycieczkami i rozmywaniem tematu

Merytoryczna krytyka w moim wykonaniu nie jest zaśmiecaniem wątku. Odnoszę się do tego wątku kiedy tylko mogę. Zaśmiecaniem nazywasz prawdę? Sam jesteś zwolennikiem Deccorativo – dalej klepiecie się nawzajem. To nazywasz merytorycznym wątkiem? Klepiesz po plecach Deccorativo za nie jego metodę, którą obwieszcza jako swoją? To jest plagiat i za to można iść do więzienia.

Nie czujesz hipokryzji w tym co piszesz?

Prowokujecie mnie do dalszych odpowiedzi - ja odpowiadam spokojnie i merytorycznie. Mam prawo do odpisania na Wasze posty.

Także ja mógłbym do Was mieć apel: piszcie na PW a nie zaśmiecajcie wątku, ale uważam, że wyczyny Deccorativo powinny być poddane merytorycznej krytyce, bo to spowoduje, że choćby to co opisał w tym wątku będzie dopracowane.

Idąc Twoim tokiem rozumowania, cały ten watek powinien wylądować w koszu, bo Deccorativo nie wymyślił nic nowego.

Również pozdrawiam i uciekam zająć się projektem.

P.S. cieszy mnie to, że nie ma jadu, a jest spokojna dyskusja :)

Opublikowano

Olobolo mi się wydaje, że niepotrzebnie szukasz dziury w całym, zresztą nie tylko w tym poście i twoje wpisy są zwyczajnym biciem piany. Nie jestem tutaj jego zwolennikiem ale co to szkodzi komuś że Deccorativo jest taki dociekliwy i próbuje jakieś napotkane teorie sprawdzać w praktyce. Jeśli tobie żal to proszę bardzo zrób podobnr testy o porównajcie je na forum, chętnie poznamy wasze ustalenia.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
No to musisz dużo poczytać I dużo się jeszcze dowiedzieć. Zresztą widzę, że konkretne przykłady są dla Ciebie niczym. Ciężko prowadzić dyskusję z kimś, kto za nic ma konkretne argumenty i fakty.

Jakie przykłady ty podajesz ? Wybacz ale twoje wpisy to lanie wody nie rozmawiasz merytorycznie widać ,że masz aspiracje na jakiegoś guru akwarystyki ale tematy założone przez ciebie te które ja czytałem to kit. Marzenia dziecka i to jeszcze niezbyt zdecydowanego.

Piszesz ,że wyciągasz rękę chcesz coś wspólnie testować mam wrażenie,że chodzi ci by być w centrum zainteresowania na tym forum ale do tego trzeba coś mądrego napisać

Jak narazie nie zaóważyłem ani jednego wpisu w tematach założonych przez Deccorativo twojego wpisu który wniósł by coś sensownego do dyskusji

Edit przeczytałem z ledwością twój wpis po raz drugi i nadal nie widze tam żadnych faktów żadnej wiedzy i konkretów

Poza przyczepieniem się do słowa "jałowy" co zresztą jak przypuszczam nie miało być dosłowne.

A tak wogóle po co przy starcie wyjaławiać dosłownie ?

Za to dużo sobie zadałeś trudu by przestrzec wszystkich by nie słuchali i otworzyli oczy no żenada

• Dziękuję 1
Opublikowano

Administracja nie śpij tylko wykasuj wszystkie posty wraz z pierwszym Olobolo bo po raz kolejny ktoś, specjalnie albo i nie, zaśmieca czyjś temat "pierdołami", które nic nie wnoszą. Potem na 150 postów będzie 30 wnoszących coś ciekawego, konstruktywnego w temat dla obecnych jak i nowych użytkowników.

Dziękuję za przeczytanie tego posta. Jaka by nie była reakcja administracji proszę o jego skasowanie ze względu na OT

• Dziękuję 1
Opublikowano

Tak jestem zwolennikiem Decco, jego posty jakoś rozumiem, są przejrzyste i łatwo trafiają do tak prostego człowieka jak ja. Do Twoich postów ciężko jest mi zadawać pytania bo są zbyt długie i niezrozumiałe więc ciężko jest mi sprecyzować pytanie. Staram się nie czytać Twoich postów ale jakoś zawsze coś zahaczę.

Opublikowano

Na wstępie przypomnę, że akwarystyka to hobby, które ma nieść radość, relaks, odprężenie, oderwanie od codzienności i związanych z nią problemów.

Mamy tu kliniczny przykład dwóch samców alfa, świadomych swej wiedzy. Pierwszy jest teoretykiem, z niezaprzeczalną wiedzą biologiczną, genetyczną, ale bez praktyki, na pewno z punktu widzenia drugiego. Drugi jest praktykiem, z bardzo bogatym doświadczeniem, ale z kulejącą teorią, na pewno z punktu widzenia pierwszego. Obydwaj są ambitni i dumni. Każdą uwagę podważającą ich wiedzę, w jej zakresie, odbierają jako atak na siebie.

Szkoda, że doszło do takiej "wojny" między nimi, gdyż gdyby połączyli swoją wiedzę, zdolności, a schowali ambicję i dumę, mogliby wspólnie zdziałać bardzo wiele dla nas wszystkich, myślę, że więcej niż każdy z osobna.

Jeśli to co napisałem połączy ich w niechęci do mnie, to już będzie pierwszy punkcik ich łączący :)...Panowie, więcej luzu i dystansu, łączy nas wspólne hobby i róbmy wszystko, żeby to nam sprawiało przyjemność.

Pozdrawiam deccorativo i Olobolo.

PAX

• Dziękuję 2
Opublikowano
Na wstępie przypomnę, że akwarystyka to hobby, które ma nieść radość, relaks, odprężenie, oderwanie od codzienności i związanych z nią problemów. ...

... gdyby połączyli swoją wiedzę, zdolności, a schowali ambicję i dumę, mogliby wspólnie zdziałać bardzo wiele dla nas wszystkich, myślę, że więcej niż każdy z osobna. ...

...Panowie, więcej luzu i dystansu, łączy nas wspólne hobby i róbmy wszystko, żeby to nam sprawiało przyjemność.

Co jakiś czas wszyscy (!!!) powinniśmy przypominać sobie ww zasady, aby takich " iskierek " pojawiało się jak najmniej.

-Forum nie jest nakazowe - tu przedstawiane są sugestie poparte indywidualnymi doświadczeniami forumowiczów - korzystasz lub nie.

-Każdy z nas popełnia błędy, ale większość się na nich uczy.

-Jeżeli jesteś od wszystkiego, to jesteś do niczego.

• Dziękuję 3
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.