Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę pokory Panowie, Nawet na tej idealnej metodzie można się przejechać. Nie wszystko można wyliczyć, przewidzieć, to jest żywy ekosystem. Nie podoba mi się ten ton tryumfalizmu. Też byłem sceptyczny co do tego projektu, ale szczerze życzyłem, żeby teoria znalazła potwierdzenie w praktyce. Nadal nie wiemy co się stało. Poczekajmy z osądami na relację Olobolo.

• Dziękuję 2
Opublikowano
Trochę pokory Panowie

Pokory to niestety zabrakło nie nam a autorowi, który teraz za to pokutuje. Też jestem dobrej myśli ale nie zamierzam robić z niego męczennika bo od samego początku wykazywał się ogromną ignorancją.

• Dziękuję 4
Opublikowano

Pokory zapewne mu zabrakło ale po Twoim wpisie czy innych konftontacyjnych wpisach nie dziw się, że to ja piszę a nie on sam ;-). Żeby była jasność. Piszę to z własnej inicjatywy, on zapewne nie ma chęci nawet tu zaglądać. Woli zapewne kupić obsadę od zera lub zlikwidować akwarium niż być publicznie przeczołganym. Osobiście nigdy nie znajdę przyjemności w kopaniu leżącego ;-). No ale może ja jestem inny :-).

Opublikowano

Wojtku sorry ale wcześniej pomimo takiej fali krytyki znajdował i czas i chęci aby pisać więc nie rozumiem dlaczego niby teraz go to tak zablokowało. Coś tam nie wyszło ale jak widać są ludzie, którzy chcą mu nadal pomagać (nawet sam chętnie się dowiem co z tą lampą UV) ale jak pomóc komuś, kto pomocy nie chce? Jak już znalazł czas aby odpisać to post poświęcił jak zwykle odpowiedzi na pyskówki a nie skupił się na szczegółach problemu.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Woli zapewne kupić obsadę od zera lub zlikwidować akwarium niż być publicznie przeczołganym.

Szkoda by było gdyby zlikwidował akwa, bo mało jest ludzi z taką pasją. Bardzo żałuję, że ma takie problemy, które pewnie zniechęciłby każdego, ale nie ma się co poddawać, nawet gdyby trzeba zacząć wszystko od zera . Olo nie poddawaj się : "prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy" . Trzymam kciuki za Ciebie.

Opublikowano

Olobolo wybierając taką drogę zakładania akwarium dobrze wiedział, że ryzykuje i że naraża się na krytykę a niejednokrotnie sam ją prowokował "wyzwiskami" w stronę każdego, kto nawet śmiał mieć lekkie obawy co do jego metody. Był znawcą od chemii, biologii i genetyki. Był tak pewny siebie, że nie przyjął żadnej nauki od ludzi, których uważam za jednych z mądrzejszych na tym forum. Teraz nawet nie potrafi napisać tym osobom, które tak mu wytrwale pomagały (tyle miesięcy) bo duma mu nie pozwala? Ma czas patrzeć na ryby ale napisać coś na forum już nie? No proszę...

• Dziękuję 2
Opublikowano

Wchodzę w kompetencje, których mi nie nadano ;-). Na tym temat kończę i nic w tym temacie więcej nie napiszę. Chciałem tylko z altruistycznych pobudek uzyskać ewentualną pomoc od kolegów dla kolegi a wdziano mi toge, której nie mam prawa używać. Mój gołąbek pokoju dostał zaś w łeb aż mu pióra wypadły ;-) więc sondowanie tematu pokazało, że olobolo chyba dobrze robi ze nie wchodzi. Ma gwarantowane trzy kopniaki za jedną poradę ... żaden biznes ;-).

Opublikowano
Ma gwarantowane trzy kopniaki za jedną poradę ... żaden biznes ;-).

Wszystko pewnie zależy od tego, w jaki sposób te porady przyjmie, jeśli tak jak zwykle (czyt. tak jak pisze Seba) to nie mamy co się tu dalej rozpisywać... ;) ja życzę mu dobrze, a bardziej w sumie jego biednym rybom bo ich mi najbardziej szkoda.

• Dziękuję 1