Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o kurczę.. wychodzi na to, że powinienem okroić swoją obsadę o jakieś 83%.. :(

z resztą podejrzewam, że większość z nas.

Prawopodobnie tak , jezeli posiadasz w tak malym zbiorniku tak duze okazy tak jak autor temtu chce wpuscic do swojego zbiornika.

Opublikowano
To tylko przyklad abys zdal sobie sprawe z wielkosci ryby . To jest naprawde duzy osobnik, a majac ich 5 w zbiorniku daje do myslenia .

Nie wiem, dla mnie "naprawdę duży osobnik" zaczyna się gdzieś od Acei, Crabro, ale dla Ciebie to już pewnie olbrzymy, które nie powinny być trzymane w jakimkolwiek zamkniętym zbiorniku... :)

Opublikowano
Nie jestem zwolennikiem 112-tek ale zastanawiam się ile ryb trzymasz w swoim akwa jak uważasz że minimum to 120l na 10 cm rybę ?

Oczywiście jest to jak najbardziej OK ale trochę mało realne.

1 + 4 Saulusi na 250 litrow netto

-- dołączony post:

Nie wiem, dla mnie "naprawdę duży osobnik" zaczyna się gdzieś od Acei, Crabro, ale dla Ciebie to już pewnie olbrzymy, które nie powinny być trzymane w jakimkolwiek zamkniętym zbiorniku... :)

czytaj ze zrozumieniem

Opublikowano
czytaj ze zrozumieniem

Czytam, ale nie mogłem powstrzymać się od uszczypliwości, wybacz ;)

-- dołączony post:

1 + 4 Saulusi na 250 litrow netto

Swoją drogą, wg Twojej teorii, też masz niezłe przerybienie :P

Opublikowano
Czytam, ale nie mogłem powstrzymać się od uszczypliwości, wybacz ;)

Cas najwyrzszy , nie rozmawiamy to to rybkach tylko doroslych osobnikach w warunkach domowych. To nie jest rybka 40 do 50 mm , kolega zaproponowal tu dosc spory rozmiar ktory na ten zbionik sie nie nadaje. Po to sie redukuje obsade w mniejszych zbiornikach.

Oczywiscie , mozesz miec i jakie chcesz miec , wyglada ladnie pieknie ... ale gdyby ta ryba mogla mowic lub cokolwiek zrobic " w........ by ci w pysk" . Sorry , ale pewnych rzeczy sie nie obejdzie , albo chcesz miec ladny zbionik albo zaplanujesz go tak aby te ryby moc obserwowac ...Bo przeciesz o to w tym chodzi ?

Opublikowano
" wyjebala by ci w pysk"

Podejrzewam, że gdyby ryby mogły mówić, zrobiłaby tak każda, nawet Neonek, która pływa w jakimkolwiek akwarium, a nie na wolności, kiepski argument... ;)

Opublikowano
Nie jestem zwolennikiem 112-tek ale zastanawiam się ile ryb trzymasz w swoim akwa jak uważasz że minimum to 120l na 10 cm rybę ?

Oczywiście jest to jak najbardziej OK ale trochę mało realne.

To jest roche inaczej , duza ryba zajmuje duze wieksze obszary podloza , a wiec taki zbiornik jest naprawde maly dla tej wielkosci osobnika. Bardziej prawdopodobne bedzie to a jezeli zbiornik bedzie duzo nizszy a majacy wieksze obejtosciowo dno . Ponad 40% powieszchni zbiiornika nie jest wkorzystywane a wszystko kumuluje sie na samym dnie . Przy duzych osobnikach teretorium rosnie wraz z ich rozmiarem .. dlatego uwazam ze to bardzo zle trzymac takiego rozmiaru ryby w ilosci wieksze a niezeli 1+4 .

-- dołączony post:

Podejrzewam, że gdyby ryby mogły mówić, zrobiłaby tak każda, nawet Neonek, która pływa w jakimkolwiek akwarium, a nie na wolności, kiepski argument... ;)

Zrob wszystko aby ten neonek nie maial motywu aby mogl to powiedziec...

Opublikowano
... " w..... by ci w pysk" . ...

Chłopie - wyhamuj wózek z tak ujętymi argumentami na forum.

Jak mam dzieci przekonać do uczestnictwa w życiu klubu, skoro przy byle okazji padają tak mocne słowa.

Jest tyle zamienników ... .

Skumulowałeś nerwa - idź na siłownię.

• Dziękuję 2
Opublikowano
To jest roche inaczej , duza ryba zajmuje duze wieksze obszary podloza , a wiec taki zbiornik jest naprawde maly dla tej wielkosci osobnika. Bardziej prawdopodobne bedzie to a jezeli zbiornik bedzie duzo nizszy a majacy wieksze obejtosciowo dno . Ponad 40% powieszchni zbiiornika nie jest wkorzystywane a wszystko kumuluje sie na samym dnie . Przy duzych osobnikach teretorium rosnie wraz z ich rozmiarem .. dlatego uwazam ze to bardzo zle trzymac takiego rozmiaru ryby w ilosci wieksze a niezeli 1+4 .

Prosiłbym o używanie polskich znaków i interpunkcji bo kiepsko się czyta post, z którego trzeba się domyślać sensu wypowiedzi...

-- dołączony post:

Zrob wszystko aby ten neonek nie maial motywu aby moc to powiedziec...

Czytaj ze zrozumieniem ;) chodziło mi o to, że zamykanie jakiegokolwiek stworzenia w zamknięciu, przy dopuszczeniu go "do głosu" lub czynu, najprawdopodobniej skończyłoby się "dostaniem w pysk" jak to już pięknie ująłeś, więc nie ma znaczenia, czy ten Neonek, czy jakaś duża, 10 centymetrowa ryba, pływa w 200 litrach, czy w 3000, zamknięcie to zamknięcie, po co coś hodować jak się ma takie podejście... :)

-- dołączony post:

Chłopie - wyhamuj wózek

No i jak słusznie zaznaczył demasoni, wyhamuj troszeczkę ;)

Opublikowano

,.

-- dołączony post:

Czytaj ze zrozumieniem ;) chodziło mi o to, że zamykanie jakiegokolwiek stworzenia w zamknięciu, przy dopuszczeniu go "do głosu" lub czynu, najprawdopodobniej skończyłoby się "dostaniem w pysk" jak to już pięknie ująłeś, więc nie ma znaczenia, czy ten Neonek, czy jakaś duża, 10 centymetrowa ryba, pływa w 200 litrach, czy w 3000, zamknięcie to zamknięcie, po co coś hodować jak się ma takie podejście... :)

-- dołączony post:

1.Nie bede i nie zamirzam uzywac polskich znakow. (Nie zamirzam tobie tlumaczyc dlaczego. Nie odpowiada, nie czytaj , zmien watek , idz ze smieciami , dorzuc pare ryb do swojego zbiornika , moze jeszcze za malo.)

2.Skoro dla ciebie nie robi zadnej roznicy zamkniecia na 1m2 ciebie i innego wieznia a ciebie i 10 innych . To juz twoj problem

3.Hodowla ryb nie polega na przerybieniu ... A stworzeniu warunkow do jak najbardziej rzeczywistch i obserwowaniu ich.

-- dołączony post:

Chłopie - wyhamuj wózek z tak ujętymi argumentami na forum.

Jak mam dzieci przekonać do uczestnictwa w życiu klubu, skoro przy byle okazji padają tak mocne słowa.

Jest tyle zamienników ... .

Skumulowałeś nerwa - idź na siłownię.

Przepraszam , kolego.