MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 30 Czerwca 2015 #11 Opublikowano 30 Czerwca 2015 To Ty ostatecznie musisz zadecydować. Napisałem 3+7/10. Uwierz mi - potrafi to fantastycznie funkcjonować przez długie lata. 1
MavNZ Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor #12 Opublikowano 30 Czerwca 2015 To Ty ostatecznie musisz zadecydować. Napisałem 3+7/10. Uwierz mi - potrafi to fantastycznie funkcjonować przez długie lata. Tak , tak , ja zapytalem w jakiej proporcji dodac. Mysle , ze zaczekam az ktos rozwinie post. Moze dostane jakies sugesje. Dzieki za pomoc .
MatiK Opublikowano 30 Czerwca 2015 #13 Opublikowano 30 Czerwca 2015 A ja myślę, że demasoni bardzo fajnie Ci doradził. Skoro uważasz, że z Maingano będzie za niebiesko, a Yellow (z którymi moim zdaniem, w jednym baniaku byłoby zbyt żółto..) masz w drugim baniaku, przy tym litraż jest jaki jest, to się nie zastanawiaj. Padła jeszcze propozycja Sprengerae i ewentualnie to też jest wyjście, ale w takim zbiorniku postawiłbym chyba na propozycję demasoni.
MavNZ Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor #14 Opublikowano 1 Lipca 2015 A ja myślę, że demasoni bardzo fajnie Ci doradził. Skoro uważasz, że z Maingano będzie za niebiesko, a Yellow (z którymi moim zdaniem, w jednym baniaku byłoby zbyt żółto..) masz w drugim baniaku, przy tym litraż jest jaki jest, to się nie zastanawiaj. Padła jeszcze propozycja Sprengerae i ewentualnie to też jest wyjście, ale w takim zbiorniku postawiłbym chyba na propozycję demasoni. Mysle , ze nie ma co sie tu spieszyc , nie chce popsuc tego co juz mam. Nawet zastanawiam sie czy nie zosatawic po prostu tak jak jest. Kolejne dwa samce tego samego gatunku moga duzo namieszac w obsadzie ktora juz posiadam. Kosztowalo mnie to sporo aby dobrac samice w tym zbiorniku itd. Cuz , aktualnie jestem w fazie duzego namyslu " co dalej" . -- dołączony post: Mala poprawka : Mianowicie dzisiaj sprawdzilem prawie dokladny wymiar ryb ( linijke ustawilem w zbiorniku i obserwowalem ) a wiec moje 4 ryby maja "juz" wielkosc 65mm a samiec nawet 70mm. A nie 50mm jak podalem . A wiec prosze to uwzglednic , czy jest sens cos dodawac lub czy jest wystarczajaco miejsca aby cos dodac. Thanks ,
Rekomendowane odpowiedzi