Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie do tej pory posiadałem tanganikie teraz naszło mnie na malawi moze zle zaczołem z obsadą ponieważ rybki dostalem od kolegi musiał zlikwidować swoje szkło.Jak w temacie szklo 300l oswietleni naswietlacz led z dioda 10w 12000k ,filtracja dwa kubelki jbl901 greenline i hw302, grzalka juvel 150w,podloze grys koralowy głazy z potoku ,obsada jak widać w filmie nie wiem jak sie nazywaja kolega tez nie wiedział.[ame]

[/ame]
Opublikowano

Stary człowiek jestem i nie za bardzo rozumiem, gdzie jest pytanie :)

Witaj zatem i o co chodzi :) ?

Pływa sobie pare ryb z Tanganiki, Aulonocara, chyba Pseudotropheus sp. "Acei". Niestety jakość filmu utrudnia identyfikację.

O obsadę było pytanie ? :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Postaram nakrecić coś lepszego poprostu chcialem pokazac swój zbiornik rybki wpuscilem w piątek narazie zyja w zgodzie tylko naskalniki je troszke przeganiaja ze swojego rewiru ale na nie mam juz klijenta .Jesli ktos pozna gatunki bede wdzieczny pewnie coś jeszcze dokupie a po dobraniu w pary zredukuję.

Opublikowano

:) z przyzwyczajenia szukam pytania. Takie zboczenie zawodowe.

Uważaj tutaj z Tanganiką, bo za mieszanie biocenoz (nazywane tutaj błędnie mieszaniem biotopów) możesz zostać ostro zbesztany. Ja staram się udowodnić, że to hipokryzja i nie widzę niczego złego w łączeniu Malawi i Tanganiki pod warunkiem, że rybom dobrze i oko się cieszy.

Tropheusy to takie piękne ryby. Sam nie będę mieszał, bo dieta nie ta a i zachowania rożne. Także nie daj się chłopie i trzymaj razem, jak się da i jak Ci się podoba.

Opublikowano
Pływa sobie pare ryb z Tanganiki, Aulonocara, chyba Pseudotropheus sp. "Acei".

Aceiek to tam pływa małe stadko, a i jakiś elongatus tam się zaplątał (samiec), więc potrzebne są ze trzy samice :). Dla acei masz za małe akwarium, jeden elongatus jest bez sensu (nie masz szans, żebyś dokupił samice), Aulonki pogłębiają ten misz-masz, nie mówiąc o Tanganice. Na twoim miejscu pozbyłbym się całej obsady i skompletował ją od początku.

Opublikowano

Od czegoś musiałem zacząć a rybki za darmo dostałem bo kolega do poslki musiał szybko zjechać ,co mogę zatrzymać a co dokupić jeszcze jeśli możecie pomóc.Znawcą nie jestem każdy robi błędy ,zbiornika raczej nie zmienię brak miejsca.

-- dołączony post:

Doradzi może ktoś co z tym fantem zrobić?