krzyhu Opublikowano 7 Czerwca 2015 #1 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Jako że to mój pierwszy post to słowem wstępu witam wszystkich Moja historia dopiero się zaczyna, ale zaczęła się dość nagle, w sklepie zoologicznym w którym nie ma nigdy pyszczaków, zauważyłem 4 pyszczaki... skulone blade i zestrachane pod filtrem(ktoś zmieniał obsadę i oddał) Za bardzo się nie przyglądałem, myślałem że wszystkie to yellow... ale trafił się też jeden nieznany osobnik, tu mam od razu prośbę o jego identyfikację, przegrzebuję od rana google obrazki nie mogę dojść co za jeden... Mam wrażenie że jest trochę bardziej terytorialny bo zachowuje się jak szeryf ;P Zbiornik 240L, 120x40x50, 3x yellow, 1x X Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam
MatiK Opublikowano 7 Czerwca 2015 #2 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witaj, jesteś kolejnym przykładem na to, że kupowanie w zoologu jest niezbyt dobrym pomysłem identyfikacji gatunków dokonujemy tutaj : http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?c=49 . Życzę powodzenia w przygodzie z naszym pięknym biotopem. Czytaj dużo na forum bo to skarbnica wiedzy
Rekomendowane odpowiedzi