rayan88 Opublikowano 24 Maja 2015 #1 Opublikowano 24 Maja 2015 Cześć nie wiem do jakiej kategorii dać post więc daję tu. Przed chwilą zobaczyłem coś dziwnego co pełza mi po szybie w do 2-3 cm nad żwirkiem. Jest to bardzo małe do ok 0,5 cm i bardzo cienkie koloru białego. Ryby zachowują się normalnie nie ma objawów choroby żadnej, nie kupowałem nowych ryb ani nic z wyjątkiem kilku kamieni które wsadziłem miesiąc temu i były myte, szorowane oraz parzone kilkukrotnie. Dodam tylko że mam świderki i myślałem że to młode ale nie widzę żadnej muszelki i poruszają się szybciej od nich. Podmiankę robiłem w środę a filtr czyściłem w piątek i nic nie zauważyłem. Macie pojęcie co to może być i czy nie jest groźne dla moich pysków? Zdjęcia nie wstawię bo nic nie widać.
marek_z_81 Opublikowano 24 Maja 2015 #3 Opublikowano 24 Maja 2015 Bankowo wypławki. Niczym się nie przejmuj, darmowy futer dla ryb
pablojogi Opublikowano 24 Maja 2015 #4 Opublikowano 24 Maja 2015 tak jak się pojawiły tak też szybko zginą:-)
rayan88 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor #5 Opublikowano 24 Maja 2015 Już się przestraszyłem że to jakieś paskudztwo.
Rekomendowane odpowiedzi