Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem korpus narurowy 3/4 i chce z niego zrobić prefiltr przed kublem. ....proszę doradzcie jakie kupić zawory, żeby odcinac wodę na czas czyszczenia, wymiany wkładu. ..węże przy kuble są 16 / 22

Opublikowano

do tego korpusu mam 2 wkłady z włókniny polipropylenowej i wydają mi się za gęste na prefiltr do kubła, co najlepiej kupić, żeby się nie zapychało po kilku dniach i nie spowolniało nadmiernie dopływ wody ?.....myślałem o sznurku, ale nie wiem ile mikronów :confused:

Opublikowano

Sznurek 100 mikronów a jeszcze lepiej gąbkę ppi45 specjalnie do korpusu u tego pana:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24104182

o tu masz:

WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 30x7 cm PPI 45 (5283990792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img15.allegroimg.pl/photos/400x300/52/83/99/07/5283990792@@AMEPARAM@@15@@AMEPARAM@@52/83/99/07@@AMEPARAM@@5283990792

Pamiętaj o otworze 25mm przy zamówieniu.

• Lubię to 1
Opublikowano

właśnie mi dzisiaj od niego przyszły gąbki do kaseciaka , echhh.... bd. musiał płacić raz jeszcze za przesyłkę ..... dzięki Seba :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
I jak tam prefiltr? Poskładałeś całość? Zdaj, proszę relację.

Pozdrawiam,

Krzysztof

Poskładać , poskładałem , ale jeszcze nie wystartowałem z akwa z dwóch powodów; zastanawiam się , czy jest sens w okresie urlopowym no i we wtorek Karol z Aquarium-Fish ma mi przywieźć baniak na wymianę, więc będzie poślizg :) w sumie już wszystko skompletowałem

• 2 lata później...
Opublikowano

Hej,
Ja chcę założyć prefiltr narurowy do węża na zasysie filtra jbl e1901. Wąż ma 25/19. Mam już korpus 1' i teraz szukam odpowiednich zaworów kulowych, ale jak dotąd słabo na necie w akceptowalnych cenach. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie?

Opublikowano

Ja kupowałem w Leroy Merlin(a widzę żeś z Opola). Ale nie wiem jaka cena jest akceptowalna. Pociesz się tym że ja musiałem wydać 2x tyle kasy bo mam dwa takie prefiltry ;)